Navijači u Etiopiji (©AFP)
Navijači u Etiopiji (©AFP)

AFRIKA: Etiopljanski bankari moraju da počnu da pobeđuju, veliki derbi u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 09:06

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

U ozbiljnoj je krizi Etiopija Nigd Bank, vezao je tri utakmice bez pobede (dva remija i jedan poraz). Iz vizure toga da je reč o novom prvoligašu, ništa strašno, međutim Bankari se bore za titulu i jednostavno nemaju luksuz da toliko dugo ne pobeđuju. Iskoristili su njihovu krizu i Difens Fors i branilac trofeja Sent Džordž i preskočili ih na tabeli. Prvi ima dva boda više, Sent Džordž je sada izjednačen sa po 37 poena, ali ima bolju gol-razliku (za jedan pogodak). Nigd Bank danas mora da trijumfuje, u goste mu dolazi najslabiji tim u ligi. Hamberičo je osvojio samo sedam poena, u seriji je od četiri poraza i za bezbednom zonom kaska osam bodova. U prvom ovosezonskom susretu Bankari su početkom januara slavili u Duramu sa 2:0.


AL MASRI – AL ITIHAD ALEKSANDRIJA, 22.00

(Fudbal, Egipat 1)

Posle tri nedelje pauze nastavilo je se prvenstvo Egipta. Zvanično, u toku je 17. kolo, ali zbog ogromnog broja odloženih utakmica niko neće imati 17 mečeva na svom kontu. Al Masri je igrom slučaja trenutno lider, iz 14 mečeva je sakupio 27 bodova, dok je Al Itihad peti sa 24, takođe iz 14 utakmica. Naravno, u ova dva kluba ni ne razmišljaju o tituli dok Piramids i Al Ahli pre svih ne nadoknade svoje zaostale mečeve. Piramids je iz 12 utakmica sakupio 25 boodva, Al Ahli 17 iz samo osam odigranih mečeva. Prošle sezone je Al Masri bio bolji od Al Itihada na oba susreta, sa po 2:1.


BELUIZDAD – ES SETIF, 23.00

(Fudbal, Alžir 1)

Derbi 22. kola alžirskog prvenstva, sastaju se dva direktna rivala za plasman na međunarodnu scenu. Aktuelni prvak Beluizdad je treći na tabeli sa 35 poena, dva manje od drugoplasiranog Konstantina i pozicije koja vodi u Ligu šampiona, ali i uz dva odigrana meča manje. ES Setif je takođe odigrao dve utakmice više od Beluizdada, peti je na tabeli sa bodom zaostatka. Dakle, ako želi da zadrži korak za rivalom danas ne sme da izgubi. Beluizdad s druge strane mora da pobedi da bi zadržao kakav-takav pritisak za MC Alžirom u finišu prvenstva. Lider ima 14 bodova više, uz te dve odigrane utakmice više.


FATH KAZABLANKA – MAGREB FES, 23.55

(Fudbal, Kup Maroka)

Zanimljiva utakmica se igra u osmini finala Kupa Maroka. Trećeligaš FATH iz Kazablanke dočekuje Magreb iz Fesa u ponoć. FATH je priredio jedno iznenađenje u prvom kolu, eliminisao je drugoligaša Vidad iz Fesa. Sada mu ipak u goste dolazi tim koji je na sredini tabele Botola lige. Pre nedelju dana se Magreb mučio protiv IR Tangera, bio je bolji posle penala (2:2, 3:0). FATH je i prošle sezone igrao u osmini finala kupa, izbacio ga je takođe prvoligaš Šabab Mohamedija, tek posle produžetaka.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara