Fudbaleri Jang Afrikansa (©YouTube)
Fudbaleri Jang Afrikansa (©YouTube)

AFRIKA: Jedno od retkih gostovanja na kojem Janga može da kiksne

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 08:51

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

RASING ABIDŽAN – STAD ABIDŽAN, 16.30

(Fudba, Obala Slonovače 1)

Izabrane vesti

Mali derbi glavnog grada Obale Slonovače Abidžana u 18. kolu. Rasing je, usled užasnih rezultata branioca trona ASEK Mimozasa, posle skoro dve trećine takmičenja lider na tabeli. Ima 37 poena, četiri više od najbližeg pratioca Zomana, uz odigran meč manje, dok ASEK zaostaje čak 10 bodova. Doduše ima utakmicu manje. Rasing je doživeo samo jedan poraz od početka sezone, a drugi će probati da mu nanese devetoplasirani tim na tabeli. Stad je osvojio 25 poena od početka prvenstva, od toga šest u poslednja dva kola. Prvi susret ovih gradskih rivala, odigran sredinom oktobra, završen je 2:2.


MAMELODI SANDAUNS – MARICBURG JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Nije Maricburg uspeo da pobegne od Mamelodi Sandaunsa čak ni posle ispadanja u drugu ligu. Žreb za osminu finala Kupa Južne Afrike je bio nemilosrdan prema Maricburgu, poslao ga je direktno na noge ubedljivo najdominantnijem klubu u Južnoj Africi. Lider Premijer lige (13 bodova više od najbližeg pratioca) će verovatno da igra u kombinovanom sastavu, ali i takav bi trebalo lako da izađe na kraj sa 10-plasiranom ekipom iz drugog ranga.


AZAM – JANG AFRIKANS, 18.30

(Fudba, Tanzanija 1)

Čamazi stadion, jedan od retkih u Tanzaniji na kojem Jang Afrikans u poslednjih nekoliko godina nije nužno apsolutni favorit. Od prvaka Tanzanije i četvrtfinaliste ovogodišnje Lige šampiona generalno se ne očekuje da prospe bilo gde bodove, osim eventualno u susretima sa najvećim rivalom Simbom i godinama trećeplasiranim timom u prvenstvu Azamom. U prvih 19 kola Janga je ostvarila 17 pobeda, ima sedam bodova više od Simbe, a osam od Azama, koji je odigrao meč više. Ovo je praktično jedna od poslednjih prilika da se malo zakuva u prvenstvu, iako će posle ovog ostati da se odigra još 10 kola. Janga je na poslednja tri gostovanja Azamu trijumfovala, ali uz dosta muke, sa po 1:0, 2:1 i 3:2. U prvom ovosezonskom susretu u ligi šampion je odbranio domaći teren i slavio sa 3:2, iako je Azam u poslednjih pola sata utakmice ušao sa prednošću od 2:1. Vezista Stefan Aziz Ki je zablistao na toj utakmici i doneo preokret.


BERKAN – FUS RABAT, 23.00

(Fudba, Maroko 1)

Još jedna zanimljiva utakmica večeras će se odigrati u Maroku. Susret Berkana i FUS Rabata doduše neće imati ishod na šampionsku trku, u njoj su se odvojili FAR Rabat i Radža Kazablanka, ali hoće u borbi za treće mesto, koje vodi u Kup konfederacije. FUS je trenutno treći, sa 38 bodova iz 23 utakmice, dok mu je Berkan najbliži pratilac. Osvojio je četiri poena manje, ali je i odigrao jednu utakmicu manje zbog obaveza u ovogodišnjem Kupu konfederacije, u kojem je zasad stigao do četvrtfinala. Prvi duel FUS-a i Berkana, 11. novembra, završen je rezultatom 1:1.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara