Fudbaleri Kano Pilarsa (©YouTube)
Fudbaleri Kano Pilarsa (©YouTube)

AFRIKA: Mora li baš uvek taj kec u Nigeriji ili Šuting Stars može da iznenadi?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

STAD RENAR – GAZEL, 15.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Izabrane vesti

Posle četiri kola plej-ofa za titulu Stad Renar još uvek ne zna za poraz. U prva tri meča je remizirao sa Kotonsportom, Kenonom i Kolombom, da bi potom u prošlom kolu savladao do tada savršeni Jong Sports Akademi (1:0). Sada ga, barem na papiru, čeka nešto lakši posao, pošto mu u goste dolazi Gazel. Reč je o timu koji u plej-ofu još uvek nema nijednu pobedu, zabeležio je po dva poraza i remija. Stad Renar je bio pobednik svoje B grupe u prvoj fazi takmičenja, dok je Gazel jedva ušao u plej-of u poslednjem kolu, kao četvrtoplasirani u A grupi. Stad Renar i Gazel se do sada nisu sastajali.


KANO PILARS – ŠUTING STARS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Popravio je Šuting Stars značajno formu u poslednjih nekoliko nedelja, zabeležio je četiri trijumfa u prethodnih pet kola. Nedavno je uspeo čak i da dođe do sva tri boda kao gost, protiv Dome Junajteda (1:0), što je prava retkost u nigerijskoj ligi. Moraće zbog toga Kano Pilars da bude oprezan, pogotovo jer je od poslednja tri meča kod kuće dva puta kiksnuo. Izgubio je od Abije (0:1) i odigrao nerešeno sa Enuguom (1:1). Pokvario je tako svoj odličan niz kod kuće, sada iz 14 utakmica ima 11 pobeda, dva remija i taj jedan poraz. Gledajući ukupnu tabelu, jedinu koja je zapravo bitna, Šuting Stars je sedmi sa 43 boda, osam manje od lidera Enugu Rendžersa, dok je Kano Pilars osmi sa dva poena manje od današnjeg rivala.


AL AHLI – ENPI, 22.00

(Fudbal, Egipat 1)

Aktuelni prvak Egipta i Afrike Al Ahli posle skoro mesec dana se vraća na domaću scenu. Zauzet utakmicama u Ligi šampiona, a pre toga na Klupskom svetskom prvenstvu i u superligi Afrike, Al Ahli je odlagao previše mečeva u domaćim takmičenjima. U ovom momentu je odigrao svega osam utakmica u prvenstvu, a veliki broj klubova je na 16. Zasad, ono malo što je igrao bio je dobar, sakupio je 17 bodova. Poređenja radi, Enpi koji deli prvo mesto na tabeli sa Al Itihadom i Al Masrijem ima 27 iz duoplo više odigranih utakmica. Dakle, zasad se Al Ahli i dalje pita sve za titulu, ali u nekom trenutku će morati da nadoknađuje zaostale mečeve praktično na dva-tri dana, tako da mu je sada važno da sakupi lake bodove dok može. Đavoli su dobro raspoloženi, pošto su u petak eliminisali Simbu iz Lige šampiona i plasirali se u polufinale, gde će već kroz 11 dana da se sastanu sa TP Mazembeom.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara