Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Na meniju Tanzanija, Etiopija, druga liga Alžira i Kup Ugande

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 09:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćin je trenutno na 16. mestu, prvom iznad crte koje znači opstanak, ali može da se pohvali da je popravio formu. Mbeja Siti tri kola u elitnoj ligi Tanzanije nije poražena (sakupila je pet bodova). Kagera je takođe u donjem delu tabele, bez pobede je u 2021. godini. Na prethodnih osam mečeva gosti nisu slavili. Tradicija je na strani Mbeje koja je dobila poslednja dva meča. Na tri poslednja duela ove dve ekipe dolazila je kombinacije GG3+.

NAMUNGO – IHEFU, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Namungo je u sredini tabele najbolje lige Tanzanije. Pobedio je tri meča u nizu. Ihefu je pretposlednji, trenutno na mestu koje vodi u niži rang, a ima tri poraza u nizu sa samo jednim datim golom. U prvom delu šampionata u meču ova dva tima mreže se nisu tresle.

JIMA ABA JIFAR – DIRE DAVA, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Oba tima se nalaze u donjem delu tabele šampionata Etiopije i boriće se za opstanak. Jima je u seriji od dva poraza, dok Dire Dava već šest utakmica ne zna za slast pobede. U prvom delu šampionat Dite Dava je slavila na svom stadionu sa 2:0. Na poslednje tri utakmice ovih timova dolazio je tip 2-3 gola.

BIDKO BUL – BLEKS PAUER, 15.00

(Fudbal, Kup Ugande)

Danas je na programu revanš meč četvrtfinala Kupa Ugande. U prvom meču Bidko Bul je rešio veći deo posla, pobedio sa 2:0 u gostima, pa ne bi trebalo da ima problema da stigne do naredne runde.

ARBA – USM BILDA, 15.30

(Fudbal, Alžir 2)

Arba je drugoplasirani tim druge lige Alžira, grupa Centar sa samo bodom manje od Vidada. Domaćin je najefiakasniji tim u ligi sa 15 golova na 10 utakmica. USM Bilda je na poslednjem, 12. mestu sa samo šest bodova i samo sedam postignutih golova. Na pet poslednjih utakmica ova dva tima dolazio je tip 2-3 gola.

KONSTANTIN M. – BATNA, 15.30

(Fudbal, Alžir 2)

Konstantin se bori za gornji deo tabele u grupi Istok drugoligaškog karavana u Alžiru, dok je Batna na pretposlednjem mestu, a ima dva vezana poraza. Domaćin ima dve uzastopne pobede u šampionatu. Konstantin je na 10 utakmica postigao samo 10 golova, ali je primio sedam, manje od pogotka po meču.

VOLAJTA DIHA – FASIL KENEMA, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil Kenema je ubedljivo najbolji tim ove sezone u šampionatu Etiopije. Ima čak osam bodova više od drugoplasirane Etiopije Bune i hita ka kruni. Gosti su u seriji od tri pobede, dok je Volajta Diha takođe u dobroj formi. Domaćin je šesti na tabeli, ali već sedam utakmica ne zna za poraz.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara