Fudbaleri Beluizdada (©AFP)
Fudbaleri Beluizdada (©AFP)

AFRIKA: Okršaj vodećih timova u Etiopiji, Beluizdad još može do titule u Alžiru, ali mora da pobeđuje u seriji

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 09:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Branilac trona u Etiopiji Sent Džordž se razigrao, sada ostaje pitanje ko će ostati da mu konkuriše u borbi za titulu. Posle 17 kola raspored na tabeli je sledeći: Etiopija Nigd Bank je prva sa 36 bodova, Sent Džordž ih ima 34, a Difens Fors je treći sa 33. Dakle, jasno vam je koliko je današnji obračun Bankara i Odbranbene sile značajan. Difens Fors je do nedavno bio priv na tabeli, ali je upao u ozbiljnu rezultatsku krizu. Izgubio je tri od poslednje četiri utakmice, pa je proklizao na tabeli. Bankari su osvojili sedam od mogućih devet bodova u poslednja tri kola, ni to im nije bilo dovoljno da sačuvaju bezbednu prednost u odnosu na u poslendje vreme savršeni Sent Džordž. U provj polusezoni Etiopija Nigd Bank i Difens Fors su odigrali 1:1.


POLIS – USC KITA, 17.15

(Fudbal, Mali 1)

Susret timova koji se bore za opstanak u Maliju. USC je 15. na tabeli, u zoni ispadanja sa 14 poena. Polis, tim koji je 14. na tabeli, ima tri boda više i prvi je iznad crte. Obe ekipe su vezale po tri meča bez pobede, pa u lošem raspoloženju dočekuju današnji susret. Prvi duel ove dve ekipe nije pomogao ni jednima, ni drugima, pošto su sredinom novembra odigrali 1:1. Bio im je to treći remi na poslednjih pet susreta.


BELUIZDAD – USM ALŽIR, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Zanimljiv meč se igra u okviru 20. kola alžirskog prvenstva. Branilac titule Beluizdad ponovo se našao pod pritiskom, pošto je aktuelni lider MC Alžir dan ranije savladao ASO iz Šelifa sa 6:3. Beluizdad je sada na -12, doduše uz tri odigrane utakmice manje (zbog obaveza u Ligi šampiona, iz koje je eliminisan). Još uvek nije ispao iz trke za titulu, ali je u obavezi da pobeđuje u nizu. Uspeo je Beluizdad da trijumfuje tri puta u poslednja četiri kola, a sada mu u goste dolazi USM, koji je u nizu od tri uzastopna poraza. USM je sredinom novembra u Alžiru savladao Beluizdad sa 2:1.


UNION TUARGA – MAGREB FES, 23.00

(Fudbal, Maroko 1)

Neće se Union Tuarga i Magreb iz Fesa umešati u borbu za titulu i Ligu šampiona ove godine, FAR i Radža su im predaleko pobegli. Ipak, još uvek je moguće da se plasiraju u Kup konfederacije, ako uđu u seriju dobrih rezultata i probiju se do treće pozicije. Union će do kraja prvenstva da odigra još sedam utakmica, sedmi je na tabeli sa 30 bodova, osam manje od trećeplasiranog FUS Rabata. Magreb iz Fesa mu je najbliži pratilac, ima bod manje, ali je i odigrao jednu utakmicu manje. Magreb je u malo boljoj formi, pošto je u poslednja tri kola upisao remi i dve pobede, dok je Union u istom periodu zabeležio po jedna od svakog mogućeg ishoda. Prvi njihov ovosezonski okršaj, u novembru u Fesu, završen je trijumfom Uniona sa 1:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara