Fudbaleri Zamaleka i Piramidsa (©Reuters)
Fudbaleri Zamaleka i Piramidsa (©Reuters)

AFRIKA: Piramidsi sve bliži prvoj tituli, Union Tuarga kalkuliše kako do Kupa konfederacije

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 08:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

PIRAMIDS – EL GUNA, 15.00

(Fudbal, Egipat 1)

Izabrane vesti

Fudbaleri Piramidsa su skoro nadoknadili sve zaostale utakmice, koje su tokom sezone odlagali zbog učešća u Ligi šampiona. Ne samo to, uspeli su da se probiju do prvog mesta na tabeli. Trenutno imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Al Masrija, iako su odigrali tri utakmice manje. Naravno, ne gledaju iz mladog kairskog kluba ka Al Masriju, već ka gradskim rivalima Al Ahliju i Zamaleku, koji su odigrali po šest, odnosno pet utakmica manje od Piramida i još mogu da se uključe u borbu za titulu. Ako bi Al Ahli pobedio baš na svim zaostalim mečevima imao bi bod više od Piramidsa. Zato, na plavo-belima je da naastave da pobeđuju, a protiv 11-plasirane El Gune traže deveti trijumf u nizu. Piramidsi na poslednjih 10 utakmica imaju devet pobeda i jedan remi, a primili su zbirno samo četiri pogotka. Sredinom aprila Piramids je kao gost savladao El Gunu sa 4:0.


AL ITIHAD ALEKSANDRIJA – ZAMALEK, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Pre osam dana je Zamalek osvojio Kup konfederacije pobedom nad marokanskim Berkanom u finalu, a potom je kiksnuo u domaćoj ligi. U četvrtak je odigrao 1:1 sa Fjučurom, ostao je zato tek 13. na tabeli sa 25 bodova. Ima ih 25 manje od Piramidsa, od kojeg je odigrao pet utakmica manje, tako da će mu teško biti da uđe u borbu za titulu ako ne počne da pobeđuje u nizu. Počev od gostovanja u Aleksandriji, timu koji će mu biti direktan konkurent u borbi za treću i četvrtu poziciju, koje vode u Kup konfederacije. Al Itihad je trenutno peti, ima tri boda manje od drugoplasiranog Al Masrija i u lošoj je formi, pošto je zabeležio samo jedan trijumf u poslednja četiri kola. U prvom duelu u sezoni, sredinom aprila, Zamalek je savladao Al Itihad sa 3:0.


UNION TUARGA – MAGREB TETUAN, 21.00

(Fudbal, Maroko 1)

Fudbaleri Uniona iz Tuarge i Magreba tri kola pre kraja se nalaze na sredini tabele. Union je sedmi, sa 37 bodova, a Magreb osmi sa tri poena manje. U teoriji još mogu do četvrtog mesta na tabeli, koje potencijalno vodi u Kup konfederacije sada kad je Berkan izgubio od Zamaleka u finalu. Trenutno je četvrtoplasirani Vidad iz Kazablanke, koji ima četiri boda više od Unioona, a između te dve ekipe su još FUS Rabat (39) i Olimpik Safi (38). Da bi četvrti išao u Kup konfederacije neophodno je da Kup Maroka osvoje FAR Rabat ili Radža Kazablanka (oba tima su u polufinalu), pošto će oni direktno u Ligu šampiona. Magreb je u seriji od tri meča bez pobede (dva remija i poraz), dok je Union u tom periodu ostvario jedan trijumf, u prošlom kolu nad Šabab Mohamedijom (2:0). Poslednja tri duela Magreba i Uniona završena su identičnim rezultatom – 1:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara