Milovan Rajevac (©Reuters)
Milovan Rajevac (©Reuters)

AFRIKA: Rajevac i Sredojević u poteri za Južnom Afrikom i Malijem

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 10:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Gana se sa Južnom Afrikom bori za prvo mestu u Grupi G i nastavak bitke za mesto na Mundijalu u Kataru naredne godine. Etiopija je otpisana sa samo tri boda, pa četa Milovana Rajevca ima imperativ trijumfa na neutralnom terenu u Johanesburgu. Početkom septembra, Gana je dobila Etiopiju na svom terenu sa 1:0 pogotkom Mubaraka Vakasa, veziste kineskog Šendžena.

TANZANIJA – DR KONGO

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Neizvesna borba u Grupi J afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tanzanja je lider sa sedam bodova, koliko ima i Benin, dok je DR Kongo sakupio pet. U poslednja dva kola pada odluka, a pobednik ovog meča imaće lepu priliku za izbori poslednju rundu kvalifikacija za odlazak u Katar. U prvom odmeravanju snaga ovih timova nije bilo pobednika – 1:1. Svih pet prethodnih mečeva ovih selekcija završeni su tipom 0-2 pogotka.

UGANDA – KENIJA, 14.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Uganda ima šansu da prestigne lidera Grupe E, Malija, koji ima dva boda više pred poslednja dva kola afričkih kvalifikacija. Kenija je bez šansi za narednu rundu jer ima samo dva boda iz četiri utakmice i samo jedan postignut pogodak. Uganda, koju s klupe predvodi srpski stručnjak Mulutin Sredojević, nije primila pogodak za 360 minuta, ali je postigla samo dva. U prvom meču u Najrobiju mreže se nisu tresle. Na četiri prethodne utakmice ovih selekcija dolazio je iks (po dva puta je bilo 1:1 i 0:0).

RUANDA – MALI, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Ni Mali u Grupi E nije primio nijedan gol pred duel sa fenjerašem Ruandom koja je sa bodom izgubila i teoretske šanse da se bori za poslednju rundu kvalifikacija. Mali bi sa trijumfom danas u poslednjem kolu na svom terenu protv Ugande i sa bodom mogao da se plasira u narednu rundu kvalifikacija na tlu Afrike. U prvom meču ovih rivala, Mali je na svom terenu slavio sa 1:0 golom Adama Traorea, igrača Šerifa iz Tiraspolja.

JUŽNA AFRIKA – ZIMBABVE

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Domaćin ima imperativ pobede u Johanesburgu ako želi da se plasira u poslednju rundu kvalifikacija za Mundijal na tlu Afrike. Gana sa bodom manje preti pred poslednje kolo, pa Bafana Bafana ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Zimbabvea koji je sakupio samo bod. Južna Afrika mora oprezno da uđe u meč jer je ovaj rival jedini bod u ovim kvalifikacijama osvojio upravo protiv narednog rivala. Tada je bilo bez golova.

TOGO – SENEGAL, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Senegal je, uz Maroko, jedina selekcija koja je već izborila plasman u poslednju rundu kvalifikacija, pa će Sadio Mane i drugovi da budu opušteni danas u Togu. Ni domaćinu ništa ovaj meč ne znači. U prvom meču ovih selekcija, Senegalci su slavili sa 2:0 pogocima Manea i Dialoa.



tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara