Grad Kita u Maliju (©YouTube)
Grad Kita u Maliju (©YouTube)

AFRIKA: Real u Kiti traži izlaz iz krize, Doma je jedini nigerijski klub koji ne pobeđuje kod kuće

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 08:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

HENČELA – ORAN, 15.30

(Fudbal, Alžir 1)

Izabrane vesti

Razigrao se malo Oran otkad je počela druga polusezona. U poslednjih pet kola ne zna za poraz (tri remija i dve pobede), pa je sada značajno popravio šansu da opstane u ligi. I dalje je u zoni ispadanja, ima bod manje od 14-plasiranog Bena Aknuna, ali s obzirom na to da je u prvih pet kola drugog dela prvenstva osvojio isti broj bodova kao u prvih 15 kola (devet) optimizam je opravdan. Danas gostuje devetoplasiranoj Henčeli, koja je triput poražena u poslendjih pet kola (još pobeda i remi). U prvoj polusezoni, sredinom novembra, Oran je savladao Henčelu sa 1:0.


DOMA JUNAJTED – GOMBE JUNAJTED, 16.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Zlatno pravilo za nigerijsko prvenstvo je da domaćin skoro nikada ne gubi. Ipak, u svakom pravilu postoji neki izuzetak, a to je ove sezone Doma Junajted. U prvih devet mečeva pred svojom publikom Doma je zabeležila osam pobeda i jedan remi, a onda se desio neverovatan pad. U poslednja četiri meča pred svojim navijačima ne zna za trijumf – ima po dva remija i poraza! Zato, sada je 13. na tabeli sa 33 poena, samo četiri više od Kvare, koja je u zoni ispadanja. Domi u goste danasa dolazi fenjeraš Gombe, tim sa 23 bodova. Od toga, kao gost je osvojio samo jedan. Ima remi i 12 poraza na gostovanjima ove sezone.


USC KITA – REAL BAMAKO, 17.15

(Fudbal, Mali 1)

Real Bamako je u kratkom periodu triput razočarao svoje navijače. U poslednja četiri kola ima samo jednu pobedu, uz to je remizirao sa Polisom i doživeo poraze u okršajima sa Korofinom (0:1) i CO Bamakom (1:2). Previše kikseva, iskoristila je to Đoliba i izgurala je Real sa prvog mesta na tabeli. Sada Đoliba ima tri poena više 11 kola pre kraja prvenstva, a Real će krizu morati da prebrodi u Kiti. Domaći USC se bori za opstanak, u zoni je ispadanja sa 15 bodova, tri manje od Koroa koji je iznad crte. Prošle godine Real se iz Kite vratio samo sa jednim poenom (1:1), sada mora bolje. U prvoj polusezoni, krajem novembra, posle mnogo problema je savladao USC u Bamaku sa 2:1. Gubio je do 75. minuta, a onda je golovima Dijakitea i Konea u samo dva minuta razmaka došao do preokreta i pobede.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara