Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Samo u Nigeriji se fenjerašu veruje više nego kandidatu za titulu, Mamelodi ne zna za neuspeh

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 09:23

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Fenjeraš Gombe Junajted dočekuje trećeplasirani Remo Stars i favorit je u susretu. Ovo ne treba da čudi jer se radi o prvenstvu Nigerije, gde se gosti vrlo retko raduju. Tako je Remo Stars bez pobede na strani na osam proteklih mečeva, dok je tri poslednja izgubio. Ujedno, ima meč manje u odnosu na lidera Enugu Rendžers i meč zaostatka, pa bi potencijalno mogao da stigne na čelo. Gombe je 10 koraka udaljen od sigurne zone, a od 21 boda koji je osvojio samo dva su van svog stadiona.

AKRA LAJONS - MEDEAMA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Medeama je šestoplasirana sa 33 boda i udaljena je devet koraka od lidera Samarteksa u šampionatu Gane. Ipak, ima duel manje posle kojeg bi mogla da se vrati u trku za titulu. Istina, loše stoji na strani, gde nije pobedila u prethodnih šest duela, pa je daleko od favorita na gostovanju Akra Lajonsima. Domaćin je 12. na tabeli i bori se za opstanak, jer je četiri poena od zone ispadanja. Kod kuće je ostvario pet pobeda u osam poslednjih okršaja.

MAMELODI - RIČARDS BEJ, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi Sandauns i Ričards Bej se u utorak sukobljavaju na stadionu Loftus Versfeld kao dva tima na suprotnim stazama. Domaćini žele da nastave neporaženi niz u ligaškoj kampanji koji broji 18 utakmica, dok su gosti bez pobede u pet uzastopnih utakmica. Mamelodi ima 11 bodova više od Stelenboša na vrhu tabele i odigrao je nerešeno 1:1 u prethodnom meču kod kuće protiv Supersporta. Ričards Bej je pretrpeo poraz od Golden Erouza sa 2:1 u prošloj rundi i nalazi se na pretposlednjem 15. mestu sa 14 bodova, devet bodova daleko od zone sigurnosti.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara