Navijači Stad Malijena (©YouTube/Planète Sports Mali TV)
Navijači Stad Malijena (©YouTube/Planète Sports Mali TV)

AFRIKA: Stad Malijenov san o tituli je još živ, Fjučur se vratio lokalnim zbivanjima

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 09:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Dok čitava Tanzanija i dalje priča o pobedi Jang Afrikansa nad Simbom (2:1) koja je najverovatnije rešila šampionsku trku ostatak 24. kola tamošnjeg prvenstva je pao u zapećak. A ne bi trebalo, pošto će Tanzanija Prizons i Kagera Šugar odigrati jednu veoma bitnu utakmicu ovog ponedeljka. U Tanzaniji postoje dva vrhunska kluba, Azam kao večito treći, dok se ostali prvoligaši bore za četvrtu poziciju koja potencijalno vodi u kvalifikacije za Kup konfederacije. Prizonsi su šesti na tabeli sa 30 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog Koustal Uniona, dok je Kagera sedma sa 28 poena. Sve je otvoreno na redini tabele, ali i na dnu, jer ni Tanzanija, ni Kagera nisu još uvek obezbedili opstanak. JKT Tanzanija, koja je u zoni ispadanja, ima 22 poena i odigranu utakmicu manje od današnjih rivala! Prvi ovosezonski duel, u novembru, pripao je Kageri sa 2:1.


BEREKUM ČELSI – MEDIMA, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Susret timova sa sredine tabele prvenstva Gane. Medima je preskočila Berekum Čelsi u prošlom kolu, vezala je dva trijumfa u prethodna dva meča, pa je sada sedma sa 39 poena. I dalje je daleko od lidera Samarteksa, koji ima 49 poena, ali može da sustigne drugoplasirani Nejšn (44) i poziciju koja vodi u Kup konfederacije. Berekum Čelsi je ostvario samo jedan trijumf u poslednjih pet kola i sada je deveti sa 38 bodova. Na poslednja tri susreta Berekuma i Medime rezultat je bio 1:0, dvaput u korist Čelsija, jednom protiv njega. Igra UG0-2 je došla na svakom od poslednjih osam njihovih okršaja.


STAD MALIJEN – USC KITA, 18.30

(Fudbal, Mali 1)

Đoliba je stekla osetnu prednost na tabeli u finišu šampionata Malija i najbliža je tituli. Jedini tim koji još uvek koliko-toliko može da je ugrozi je Stad Malijen. Trenutno je četvrti na tabeli sa 38 bodova, 13 manje od Đolibe, ali je odigrao dve utakmice manje. Ako ne bude iznenađenja i danas savlada davljenika USC iz Kite, a potom i narednog protivnika, ostaviće Real Bamako i Bakariđan za sobom i prići će Đolibi na potencijalno dostižnih -7. Stad Malijen se u prvom susretu nije mnogo namučio protiv USC-a, iako je rival u finišu uspeo da smanji rezultat na prihvatljivih 2:3.


EL DAKLEJA – FJUČUR, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Sve sluti na to da će ovo da bude jedna vrlo neuspešna sezona za Fjučur. Posle eliminacije u četvrtfinalu Kupa konfederacije ostalo mu je samo da se posveti domaćem prvenstvu, u kojem je trenutno osmi na tabeli sa 24 poena, osam manje od lidera Piramidsa, koji ima i utakmicu manje. U poslednja tri kola Fjučur je malo živnuo, osvojio je sedam od mogućih devet bodova. Svakako je favorit protiv fenjeraša El Dakleje, tima koji u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima nije nijednom trijumfovao (po četiri remija i poraza). U prvom ovosezonskom susretu Fjučur je savladao El Dakleju u Kairu sa 2:1.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara