Rijad Marez (©Reuters)
Rijad Marez (©Reuters)

AFRIKA: Tunis izaziva šampiona, lopta se kotrlja u Gani i Gambiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Gana 1)

Domaćina čeka grčevita borba za opstanak u finišu šampionata Gane. Ileven takođe nije prebrinuo brige oko opstanka. Ima samo dva boda više od današnjeg rivala, ali se nalazi u odličnoj formi. Pobedio je u prethodna dva kola. U prvom delu šampionata u duelu ovih timova nije bilo golova. U tri poslednja meča Šarksa i Vondersa mreže su se se tresle dva puta ili manje.

TUNIS - ALŽIR, 21.30

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Tunis i Alžir su među najboljim selekcijama u Africi. Alžirci sa Rijadom Marezom, asom Mančester Sitija, su šampioni kontinenta. Tunis je bez poraza već 12 utakmica. Skoro dve godine traje nepobedivost ove reprezentacije. Poslednji neuspeh je ostvaren u septembru 2019. godine u prijateljskom meču od Obale Slonovače (1:2). Alžirci imaju tri vezane pobede. Pre pet dana su dobili Mali sa 1:0 golom Mareza. U poslednjem odmeravanju snaga ova dva tima slavio je prvak Afrike, krajem marta 2019. godine. Strelac je bio Buneđah. Na šest prethodnih međusobnih utakmica samo je jednom bilo tri ili više golova.

GAMBIJA PORTS AUTORITI - FORTUN, 22.00

(Fudbal, Gambija 1)

Fortun je lider šampionata Gambije sa šest bodova više od Elit Junajteda. Domaćin je na šestoj poziciji, sa samo jednom pobedom u prethodna četiri meča. Lider nema poraz u gostima. Na devet utakmica ima tri trijumfa i šest remija, a za 810 minuta je primio samo tri gola. Fortun ima tri uzastopne utakmice na strani gde nije bilo pobednika.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara