Hajko Herlih (©Reuters)
Hajko Herlih (©Reuters)

AFRIKA: Zamalek zbog neozbiljnosti uprave ostao bez trenera, Mamelodi sa rezervama na Svalous

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 09:36

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi Sandauns je osvojio titulu i matematički, u prošlom kolu remijem sa Kejp Taun Sitijem. Preostalih šest prvenstvenih kola trener Rulani Mokuena će iskoristiti da pruži šansu mladim igračima. Kako bi prvotimce odmorili za završnicu Lige šampiona, počet od četvrtfinala protiv alžirskog Beluizdada krajem aprila. Svalous je u opasnoj situaciji, blizu zone ispadanja, pa mu bodovi trebaju. Od Marumo Galantsa i zone ispadanja bolji je samo za tri poena. Mamelodi je savladao Svalous na poslednja tri okršaja, ove sezone sa 2:0.

LJS SASANDRA – ASEK MIMOZAS, 20.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Derbi 23. kola. LJS Sasandra pokušava da se uključi u borbu za drugo mesto, koje vodi u Kup konfederacije, a trenutno je peti na tabeli sa 33 poena. Drugi je baš aktuelni šampion ASEK, koji je sakupio 40 bodova, ali ima po dva ili tri meča manje od konkurencije. Od subote lider je Armi, ima bod više od ASEK-a, ali i tri odigrane utakmice više. Kako ASEK još uvek nije nijednom poražen ove sezone (po 10 pobeda i remija), očekuje se da odbrani titulu bez većih problema. Prva četiri okršaja sa njim LJS je izgubio, ali je ove sezone napokon uspeo da mu otkine prvi bod. U Abidžanu su odigrali 1:1, a sada će LJS probati da ponovi uspeh i u Sasandri.

ZAMALEK – NACIONALNA BANKA EGIPTA, 21.15

(Fudbal, Egipat 1)

U velikoj krizi je Zamalek, zbog loših rezultata po drugi put ove sezone je otpušten trener Žesualdo Fereira. Delovalo je sredinom nedelje da će Hajko Herlih preuzeti upražnjenu klupu, doputovao je u Kairo i obavio sastanak sa sportskim direktorom Amirom Mortadom, ali kako ga niko iz kluba sutradan nije kontaktirao, procenio je da Egipćani nisu dovoljno ozbiljni i vratio se u Nemačku. U izjavi za medije Herlih je kratko prokomentarisao da nije pravi čovek za Zamalek. A Beli vitezovi su eliminisani u grupnoj fazi Lige šampiona, dok u domaćem prvenstvu trenutno zauzimaju tek sedmu poziciju sa 33 boda, tri manje od četvrtoplasiranog Al Itihada i mesta koje vodi u utešni Kup konfederacije. Danaas u Kairo dolazi Nacionalna Banka Egipta, tim iz zone ispadanja. Bankarima su potrebna tri boda kako bi podigli glavu iznad vode i izjednačili se sa Ismailijem, prvim timom iznad crte. U prvoj polusezoni sredinom decembra izgubili su od Zamaleka sa 1:0, ali su zato krajem marta u Liga kupu Egipta uspeli da ga savladaju sa 3:0. Preubedljivo, s obzirom na to da do 84. minuta nismo videli nijedan gol. Zamalek je sada ponovo bez rrenera, ekipu će voditi trener mlađih kategorija Medhat Abdel Hadi.

BISKRA – BELUIZDAD, 23.00

(Fudbal, Alžir 1)

Pitanje je samo kola kada će Beluizdad i zvanično da odbrani titulu u Alžiru. Prvi je na tabeli sa šest bodova više od drugoplasiranog Konstantina, iako ima čak četiri odigrana meča manje o njega! U seriji je od četiri uzastopne pobede, još uvek nema nijedan prvenstveni poraz ove sezone, pa mirne glave može da se sprema za Ligu šampiona i okršaj sa Mamelodi Sandaunsima u četvrtfinalu krajem aprila. Biskra je 10. na tabeli, ima samo jedan trijumf u poslednjih pet kola i biće veliko iznenađenje ako baš ona bude prva ekipa koja je savladala Beluizdad ove sezone. U prvoj polusezoni mu je doduše uzela bod (1:1), bio je to jedan od svega četiri remija šampiona u prvenstvu. Prethodna tri njihova okršaja Beluizdad je rešio u svoju korist.


tagovi

AfrikaZamalekEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara