Adi Hiter (©Reuters)
Adi Hiter (©Reuters)

Ajntraht iz Lige šampiona u slobodan pad? Borusija uzela Hitera, idu i Bobić, Kostić, Andre Silva...

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 11:56

Nova era počinje u Menhengladbahu

Borusija Dortmund će na kraju sezone uzeti Marka Rozea, odgovor imenjaka iz Mehnegladbaha zove se – Adi Hiter. Ono o čemu se danima šuškalo danas je i ozvaničeno: Hiter će na leto napustiti Ajntraht iz Frankfurta i preuzeti brigu o klupi Borusije Menhengladbah.

Ždrepci će tu privilegiju platiti svotom od 7.500.000 evra što je rekordno obeštećenje plaćeno za nekog trenera u Bundesligi, a prema nekim informacijama moglo bi da naraste i na celih 10.000.000 ako Borusija izbori plasman u Ligu šampiona. Ne deluje ipak da će se to desiti.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Ajntraht bi mogao da upropasti sjajnu sezonu koju ima prilike da kruniše plasmanom u Ligu šampiona (šest kola pre kraja ima sedam bodova više od Borusije Dortmund). Nije naime sasvim normalno da posle takvih rezultata trener ide u drugi tim, osim ako nije neka mnogo izazovnija sredina, a Menhengladbah to nije u poređenju sa Frankfurtom.

(2,90) Šefild junajted (3,00) Svonsi (2,65)

Međutim, to bi moglo da se promeni. Nemački mediji spekulišu da je jedan od razlog zbog kojih je Hiter odlučio da prihvati Borusijin poziv taj što iz Ajntrahta ide i sportski direktor Fredi Bobić put berlinskr Herte. Umesto njega, iz Jang Bojsa bi trebalo da stigne Kristof Špiher, ali Hiter nije ubeđen da će on moći da radi dobar posao kao Bobić. Trebalo bi da zna o čemu priča, jer je Hiter u Franfurt stigao baš iz Berna i tamo je imao priliku da sarađuje sa Špiherom. Očigledno da ima veće poverenje u Borusijinog Maksa Eberla.

Uostalom, nije sve ni do sportskog direktora, Ajntraht čekaju i brojni igrački odlasci. Andre Silva ima dobru sezonu iza sebe i verovatno će biti prodat za obeštećenje od 40.000.000 evra. Filip Kostić takođe ima dozvolu da ide ako neko ponudi 30.000.000 evra. Luka Jović se vraća u Real i teško da će ga Madriđani opet proslediti Ajntrahtu.

Navijači bi trebalo da su radosni zbog Lige šampiona. A u stvari su samo opasno zabrinuti.


tagovi

Adolf Hiter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara