Slaviša Stojanović, najbolji strelac Inđije (©Starsport)
Slaviša Stojanović, najbolji strelac Inđije (©Starsport)

Ako bi u Mozzart Bet Superligu, Inđija mora da pobedi i direktne konkurente

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 11:45

Sremci susretom sa Železničarom iz Pančeva (16.30) na Tojo areni zatvaraju 8. kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije

Pre početka Mozzart Bet Prve lige Srbije nekoliko klubova je važilo za favorite za plasman u plej-of. Uglavnom, svi oni su se već i izdvojili u gornjem delu tabele, među njima su i Inđija i Železničar, dva tima koja će direktnim susretom zaokružiti 8. kolo.

Ipak, ni jedni ni drugi ne mogu da budu prezadovoljni do sada postignutim, jer su uz nekoliko kikseva dopustili Grafičaru i IMT-u da se odvoje na tabeli. Zato, u malom vojvođanskom derbiju oba tima traže pobedu.

Izabrane vesti

Možda je ovo idealan trenutak za zeleno-bele da dođu do trijumfa, prvog u sezoni nad nekim od direktnih konkurenata. Igrali su Sremci do sada dva derbija i remizirali su na oba, sa Metalcem kod kuće 2:2, a potom na Novom Beogradu sa IMT-om u prošlom kolu 0:0.

Hrabri navijače Inđije to što ekipa posle poraza na premijeri sa Vršcem (0:1) nije više nijednom izgubila. Ostvarila je četiri remija i dva trijumfa. Međutim, isto tako brine to što na poslednje dve utakmice zeleno-beli nisu postigli nijedan gol, pre Traktorista su odigrali 0:0 i sa Radom.

16.30: (2,25) Inđija (3,00) Železničar (3,30)

S druge strane, Železničar prolazi kroz veliku tranziciju. Posle remija sa Slobodom u Užicu (2:2) otišao je trener Igor Savić, a bez šefa stručnog štaba Dizelka je prošlog ponedeljka savladala Radnički sa Novog Beograda sa 3:0.

Početkom nedelje ekipu je preuzeo Tomislav Sivić, koji je sezonu započeo na klupi Radničkog iz Niša. Pod njegovom palicom Real sa Nišave je igrao dopadljiv, napadački fudbal, ali nije beležio dobre rezultate. Videćemo hoće li Sivić imati više uspeha u drugom rangu.

Prošle sezone su se Inđija i Železničar sastali tri puta, a Sremci nisu nijednom savladali tim iz južnog Banata. Prvi susret u Pančevu je okončan 0:0, Železničar je potom 9. aprila slavio u Inđiji sa 3:1, a zatim je istim rezultatom pobedio zeleno-bele pred svojim navijačima u plej-ofu. Na kraju te sezone Železničar se domogao baraža za ulazak u Superligu, ali nije uspeo da eliminiše Radnički iz Kragujevca. Inđija je bila peta.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 8. KOLO

Subota

Radnički NB - Zlatibor 1:0 (0:0)

/Melentijević 90/

Grafičar - Trajal 2:0 (2:0)

/Mijatović 33, 40/

Radnički SM - Rad 2:0 (0:0)

/Milinković 78, Ilić 86/

Nedelja

OFK Vršac – Jedinstvo Ub 0:1 (0:0)

/Doderović 65/

Mačva – Loznica 1:3 (1:1)

/Adamović 10pen – Komarčević 24, 87, Mićić 58/

Metalac – IMT 1:2 (0:2)

/Fićović 52 – Savić 7, Luković 25pen/

Sloboda Užice – RFK Novi Sad 3:1 (2:0)

/Šušnjar 9, Rašković 45, Glišović 54 – Ilić 90pen/

Ponedeljak

16.30: (2,25) Inđija (3,00) Železničar (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeInđijaFK InđijaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara