©Starsport
©Starsport

Đakovac srušio Mladost za prvu pobedu TSC-a kod kuće

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.08.22. | 19:56

Ubedljiva pobeda domaćina (3:0) u Bačkoj Topoli u 7. kolu Mozzart Bet Superlige

Dva meča bez pobede i preko 180 minuta bez datog gola kod kuće su prošlost. TSC je uspeo tek u trećem meču da slavi kod kuće i da postigne pogodak (3:0). Titulu junaka poneće ofanzivni vezista Ifet Đakovac, koji je postigao dva gola u trijmfu Bačkotopolčana nad novopečenim članom Mozzart Bet Super lige iz Novog Sada. Dve odlična poteza i dva odlična šuta za nova tri boda. Aktivan je bio i u defanzivi gde je oduzeo par lopti igračima gostujućeg tima. Odahnuće Žarko Lazetić pred derbi u Subotici narednog vikenda jer je pala i ta barijera, da se kod kuće gube bodovi.

Mladost je došla želeći da prekine crni niz, malo je falilo da se uzmu bodovi protiv Partizana. Za razliku od meča sa crno-belima gde su se branili odlično i primili gol u dubokoj nadokandi iz prekida, danas je situacija bila skroz drugačija. Igrao je TSC odlično, napadali su veći deo utakmice, Saša Jovanović je pravio mnogo problema odbrani Mladosti, Đakovac blistao sa dva gola, Veljko Ilić bio siguran na golu a odbrana ponovo sačuvala mrežu. Debitovao je i Nikolas Špalek, pojačanje iz italijanske Breše ali nije stigao da pokaže mnogo za desetak minuta na terenu.

Izabrane vesti

Umalo da domaći povedu zbog greške golmana Milojevića, koji je napadača TSC-a Ratkova napucao loptom a potom imao sreće da ona ne uđe u gol. Delovalo je da će Mladost uspeti da odoleva jer su vrlo spretno sprečavali igrače TSC-a da dođu do šanse. Onda u 12. minutu pad koncentracije, nisu se razumeli u odbrani Mladosti, spetljali se sa loptom i rezultat je bio dosuđen indirektan udarac za domaće. Odigrali su kombinaciju domaći i Ifet Đakovac je topovskim udarcem načeo mrežu Novosađana. Lopta je usput zakačila šumu nogu igrača Mladosti. Prednost je mogla da bude duplirana vrlo brzo da je Petar Ratkov na vreme ispratio prodor Saše Jovanovića koji je pravio probleme po levoj strani odbrane Mladosti. Da se iskupi za grešku kod gola, Milojević je odbranio dve odlične prilike napadača TSC-a, Jovanovića a zatim i volej Đakovca. Pojačao je svoj konto na dva gola Đakovac pred sam kraj prvog dela, još jednim sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Slabiji tempo u drugom delu igre, te svega par poluprilika za domaći tim. Trener gostiju Aleksandar Linta nije menjao ništa na poluvremenu a ekipa nije uspela da preuzme inicijativu. I domaći su spuštali gas kako je vreme prolazilo, ne želeći da se otvore i ostave previše prostora protivniku za kontre. Tek je šut sa distance Cvetkovića malo razbudio publiku u Bačkoj Topoli, a igrao se 60. minut. Ratkovu je opet falilo sreće da postigne pogodak, glavom je šutirao pored gola, a prosuo je i još jednu dobru priliku kada je ponovo kasnio na pas Jovanovića. Tek u 70. minutu su gosti ozbiljno pripretili, Mirosavljev je iz okreta gađao gol a pogodio sjajnog danas Veljka Ilića. Linta je ubacio Katanića i na taj način, sa dva napadača, pokušao da sa dva napadača da ugrozi gol TSC-a, međutim demantovali su ga sa druge strane Jug Stanojev i Petar Ratkov, prvi je ušao u odličnu priliku i šutirao, lopta odbila do Ratkova koji se ušetao u gol. Duel Ilić-Mirosavljev ponovo je viđen i pred kraj utakmice, a pobednik je opet bio mladi golman domaćeg tima.

TSC -MLADOST NOVI SAD 3:0 (2:0)

/Đakovac 13, 39, Ratkov 76/

TSC Arena

Bačka Topola

Sudija:Novak Simović

Gledalaca:900

TSC (4-3-3): Ilić 6- Cvetković 5,5, Ćalušić 6, Stojić 6, Petrović 6- Kuveljić 6, Đakovac 7 (od 88. Krstić), Milosavljević 6 (od 65. Tomanović 6)- Jovanović 6,5 (od 78. Špalek), Ratkov 6 (od 78. Stanojlović), Mirčevski 6 (od 65. Stanojev 5,5)

Mladost NS (4-2-3-1): Milojević 6- Mandić 5,5, Mlađović 5,5, Kovačević 6, Ilić 5,5 (od 72. Katanić)- Sekulić 5,5 (od 60. Karać 5,5), Maksimović 6 (od 72. Jočić), Maričić 5,5 (od 60. Stanković)- Popović 5,5 (od 80. Miladinović), Babić 5,5- Mirosavljev 6

Igrač utakmice: Ifet Đakovac 7

MOZZART BET SUPERLIGA, SEDMO KOLO:

Petak

20.00: Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Ergelaš 40, Majdevac 76 pen - Krstić 55/

Subota

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 ()

/Nikolić 56p - Bojović 68/

Javor - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Vidović 63/

Nedelja

Radnik - Radnički Niš 1:3 (0:1)

/Subotić 90p - Štulić 20, 75, Pejović 55p/

TSC - Mladost Novi Sad 3:0 (2:0)

/Đakovac 13, 39, Ratkov 76/

Ponedeljak

17.00: (1,95) Voždovac (3,40) Kolubara (4,10)

Odložene utakmice:

Partizan - Spartak

Čukarički - Crvena zvezda



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara