©Reuters, AFP
©Reuters, AFP

Al Ahli troši pametnije od ostalih Saudijaca: Stiže i sedmo pojačanje iz Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 10:49

Na pola puta je i osmo

Četiri najveća saudijska kluba imaju neograničenu moć na tržištu, ali jedan čini se posluje pametnije od drugih. U pitanju je Al Ahli. Možda nema Kristijana Ronalda i Sadija Manea u napadu kao Al Nasr, na sredini terena tandem Sergej Milinković SavićRuben Neves poput Al Hilala ili pak kao Al Itihad vlasnika Zlatne lopte Karima Benzemu, ali je utisak da je Al Ahli prelazni rok odradio temeljnije od ostalih članova velike četvorke tamošnjeg fudbala.

Klub iz Džede radi na jačanju svih linija tima. Sa Robertom Firminom, Rijadom Marezom i Alanom Sen Maksimanom oformio je napadački trio kakvog se ne bi postideli ni najveći klubovi Evrope, ključeve veznog reda poverio je Franku Kesiju, ulogu komandanta odbrane dodelio Rožeru Ibanjezu, među stative postavio Eduara Mendija. Na pomenute igrače potrošio je 120.000.000 evra pride im je doveo talentovanog stručnjaka Matijasa Jajslea koji će im davati instrukcije sa klupe. Valja napomenuti da su od ranije u klubu i levi bek Ezgjan Alioski te iskusni ofanzivni vezista Rijad Budebuz...

Izabrane vesti

No, ne namerava Al Ahli tu da se zaustavi. Sledeće veliko ime iz Evrope biće Merih Demiral koji će samo učvrstiti bedem ispred Mendijevog gola. Italijanski mediji pišu da se Al Ahli dogovorio sa Atalantom oko kupovine turskog štopera za 20.000.000 evra.

Interesovanje za Demirala navodno su pokazala i dva kluba iz Premijer lige, ali došlo je vreme kada na tržištu ima neko moćniji i od Engleza. Izgleda da nisu uspeli da pariraju Al Ahlijevoj ponudi, a ona glasi – ugovor na tri godine vredan 36.000.000 evra.

Paralelno sa Demiralovim dolaskom, klub iz Džede radi i na angažovanju Pjotra Zjelinskog. Poljak ima još godinu dana ugovora i sve je bliži selidbi u Saudijsku Arabiju, pa šampion Italije uveliko radi na dovođenju zamene. Prvi pik je fudbaler Selte Gabri Vejga sa kojim Napoli ima dogovor oko ličnih uslova, ali još nije pronašao zajednički jezik sa klubom iz Viga koji traži preko 35.000.000 evra.


tagovi

Merih DemiralAtalantaPjotr ZjelinskiNapoliAl Ahli DžedaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara