Al Hilal opet kiksnuo, šampion može na tron; Džerardov Al Itifak do 4:3 u 90+3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 19:29

Nejmar prvi put odigrao 90 minuta, bez upečatljivog učinka

Ne ide Al Hilalu po planu i programu! Nakon kiksa na startu Azijske Lige šampiona pre tri dana, četa Žorže Žezusa još jednom se saplela. Ovoga puta u okviru sedme runde saudijske Pro lige. Najtrofejniji tamošnji klub (18 titula) vodio je na gostovanju protiv Damaka skoro sat vremena, ali na kraju morao da se zadovolji bodom - 1:1.

Pošto je ovo već drugi kiks Al Hilala u šampionatu, aktuelni šampion Al Itihad imaće šansu da skoči na prvo mesto ukoliko kasnije večeras savlada Al Fateh. Nema sumnje da bi u tom slučaju Žezusova pozicija postala nesigurna, jer još nakon remija sa uzbekistanskim Navbahorom bilo je reči kako direktori nameravaju da ga pozovu na razgovor.

Izabrane vesti

Gosti su imali prednost od 9. minuta, kada je mezimac navijača Al Hilala Salem Al Davsari lepo prograo sa boka Malkoma, a Brazilac sa manje od 10 metara lepo zahvatio loptu i pogodio pod prečku.

Konačan rezultat postavio je rumunski internacionalac Nikolae Stančiju (68. minut) uz obilatu pomoć golmana Al Hilala Jasina Bunua. Jeste lopta bila nezgodna, međutim morao je bolje da reaguje najbolji golman katarskog Mundijala...

Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić proveli su na terenu svih 90 minuta. Doskorašnji napadač Fulama imao je dve veoma dobre prilike. Jednu početkom drugog dela, drugu u 84. minutu. Oba puta lopta je za mala išla pored stative.

Najveća zvezda Al Hilala - Nejmar, po prvi put je igrao od starta. Nije se naročito istakao...

Sjajnu utakmicu odigrali su Al Itifak i Al Tai. Bilo je 4:3 za ekipu Stivena Džerarda, koja je se sada probila do treće pozicije. Dva preokreta videli smo u Damamu. Vodili su domaći 1:0, gosti imali 1:2 i 2:3, da bi konačan rezultat postavio junak Al Itifaka Musa Dembele u 90+3.

Dembele je namestio prvi gol svog tima, postigao drugi za 2:2 u 41. minutu, pa onda sve začionio još jednim u sudijskoj nadoknadi. Dva puta mrežu gostiju tresao je i Žoržinjo Vajnaldum.

Na drugoj strani tri puta u metu pogodio je Bernard Mensa.



tagovi

Aleksandar MitrovićSergej Milinković SavićSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara