Naser Al Kelaifi i Lionel Mesi (©Reuters)
Naser Al Kelaifi i Lionel Mesi (©Reuters)

Al Kelaifi sija od sreće: Nismo prekršili finansijski fer-plej, Mbape više nema izgovora da ide

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 12:39

Predsednik Pari Sen Žermena posle dolaska Lionela Mesija…

Stara fudbalska aristokratija se buni, Uefina pravila o finansijskom fer-pleju su u postkorona eri dozvolila klubovima sa superbogatim gazdama (čitaj: Pari Sen Žermenu, Mančester Sitiju i Čelsiju) da se odmakne od tradicionalnih velesila. Ipak, predsednik Svetaca Naser Al Kelaifi uporno tvrdi da PSŽ nije prekršio nikakve propise kada je doveo Lionela Mesija na Park prinčeva.

Izabrane vesti

Čekao sam to pitanje. Uvek smo poštovali finansijski fer-plej i pre no što smo doveli Mesija sve smo proverili sa ljudima iz naše finansijske i pravne službe. Mediji ne bi trebalo da se koncentrišu samo na negativne stvari, već i na pozitivne”, miran je bio Al Kelaifi na Mesijevoj promociji.

Uveren da će se Mesi i te kako isplatiti Parižanima. I ne samo njima.

Razmislite samo o uticaju na Ligu jedan, celo prvenstvo će se podići na drugi nivo. Nadam se i TV prava i sponzorski ugovori. Svi sada žele da vide Mesijev Pari Sen Žermen, a to diže i cenu ostalih klubova. Predsednici tih drugih klubova su me zvali da zahvale na Leovom dolasku. Ne radimo ovo samo zbog Pari Sen Žermena, već i zbog cele Francuske i Lige 1”.

Da se ne lažemo, najviše ipak zbog Pari Sen Žermena.

Ovo je neverovatan, istorijski dan za naš klub. Mesi je jedini šestostruki osvajač Zlatne lopte. On fudbal čini magičnim. I pride je šampion. Svi sada znaju koji je naš cilj: da pobedimo na svakoj utakmici i da osvojimo svako takmičenje”.

Mesi je dakle prva zvezda tima. A šta je sa onima koji su odranije tu? Prvenstveno, šta je sa Kilijanom Mbaeom, koji je do sada odbijao da produži saradnju, spekulisalo se i zbog ideje da pojača Real Madrid kad mu sledećeg leta istekne ugovorna obaveza.

Mislim da svi znaju šta je Kilijanova budućnost: on je Parižanin. Rekao je da želi takmičarski tim, sada nema boljeg tima od našeg. Sada ni on nema izgovora da ide”.


tagovi

Naser Al KelaifiLionel Mesiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara