(©Reuters)
(©Reuters)

Ale ima maligni tumor, mora na hemoterapije

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 15:09

Napadač Dortmunda daleko od povratka na teren

Trebalo je da doživi najbitnije trenutke u karijeri po prelasku u Borusiju Dortmund, a umesto toga Sebastijana Alea čeka borba za zdravlje.

Kako je objavio Dortmund na klupskom sajtu, ustanovljeno je da Ale ima maligni tumor testisa i da će morati na hemoterapiju.

Izabrane vesti

Sebastijan Ale će mesecima biti odsutan iz Dortmundovog tima. Histološka ispitivanja su pokazala da ima maligni tumor testisa. Ale će morati da krene na tretmane hemoterapijama.

Sebastijan će imati najbolju moguću negu. Šanse da se oporavi su veoma dobre. Želimo njemu i njegovoj porodici mnogo snage i optimizma i naše misli su uz njih u ovim teškim trenucima“, rekao je Sebastijan Kel, sportski direktor Dortmunda.

On je zatražio od navijača i medija razumevanje, jer klub neće izlaziti u javnost sa detaljima o zdravstvenom stanju fudbalera dok traje njegov oporavak.

Aleu je otkriven tumor prošle nedelje, na trening kampu u Švajcarskoj, nakon što se žalio da mu nije dobro. Ubrzo posle toga je uspešno operisan, ali je ustanovljeno da mora da nastavi lečenje hemoterapijom.

Fudbaler rođen u Francuskoj je ovog leta prešao iz Ajaksa u Dortmund u transferu vrednom 31.000.000 evra i trebalo je da popuni prazninu u napadu koja je ostala odlaskom Erlinga Halanda u Mančester siti.


tagovi

Sebastijan AleBorusija DortmundBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara