(©Reuters)
(©Reuters)

Alegri: Raskid ili ostavka? Nipošto! Imam još dve godine ugovora, bio sam treći u Seriji A i igrao polufinala

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 10:45

Ne namerava Maks da ode iz Juventusa i ima računicu

Sezona za zaborav. Završena bez trofeja, ali sa velikom aferom i oduzimanjem bodova. Juventus će se naredne sezone takmičiti u Ligi konferencije, umesto u Ligi šampiona, koju je obezbedio na terenu. Kazna je uticala na to da sklizne na tabeli, a Masimilijano Alegri je ne priznaje.

Ne računa to što su ekipi oduzeti bodovi, ima svoju tabelu. Računa samo ono što je ostvareno, ne i što se dešavalo za zelenim stolom i u sudovima. I ne namerava da napusti Juventus. Nipošto. Ima još dve godine ugovora i želi da ih odradi do kraja, ali pre no što zasuče rukave – letovanje.

Izabrane vesti

Otići će italijanski strateg na plažu da porazmisli o svemu što se izdešavalo i nada se da će kada se vrati klub imati jasan plan, šta i kako dalje.

“Ne razgovaram o raskidu i odlasku, imam ugovor još dve godine. Ne nameravam da podnesem ostavku”, rekao je Masimilijano Alegri i nastavio:

“Od sutra idem na plažu. Ne tražim nikakve alibije, tri su činjenice: treće mesto, polufinale Kupa Italije i polufinale Lige Evrope”.

Juventus je završio sedmi, ali Maks Alegri to bodovanje ne priznaje…

“Kazna od deset bodova nije naša greška, odveo sam ekipu do trećeg mesta i to mi niko ne može oduzeti”.

(©Reuters)(©Reuters)

Ne nalazi se Stara dama u dobroj poziciji, prošla je kroz turbulentan period i mnogo toga je neizvesno. Ipak, jedna stvar nije – trenersko pitanje. Osim, ako u Torinu ne požele drugog.

“Klub mora da napravi planove i kada to bude urađeno, kada dobijem naznake, krenućemo odatle. Biću na raspolaganju klubu, kao što sam uvek i bio”.

Zdovoljan je strateg torinskog kluba i načinom na koji je iskorišćena omladinska škola, odnosno brojem igrača koji je prvi tim promovisao. Bilo je i pozitivnih stvari, nije sve tako crno.

“Sezona je gotova i svi smo umorni. Bilo je grešaka, ali imali smo sreću da maksimalno iskoristimo kvalitetan rad omladinskog pogona, tako da bilo je pozitivnih stvari. Napravili smo napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Želim da se zahvalim momcima i svima koji su sa mnom radili. Zaista sam ponosan na ovaj tim i ljude oko njega, cele godine su se profesionalno ponašali i bili strpljivi”, zaključio je Masimilijano Alegri.


tagovi

JuventusMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara