(© AFP)
(© AFP)

Aleksis broj menja, ali navike nikad: Presvukao se u „desetku“ i dao gol iz kornera u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 07:00

Nema prijateljskih utakmica u Južnoj Americi, tri crvena u duelu Čilea i Paragvaja

Umeju ponekad čak i takmičarske utakmice reprezentacija na evropskom tlu da budu dosadne (pitajte samo Holanđane), ali u Južnoj Americi sve puca od strasti i kad se igra za „kikiriki“. Sreli su se u Santjagu Čile i Paragvaj, dve selekcije u padu, nije ih bilo ni na Mundijalu u Kataru, a desio se – spektakl.

Slavio je domaćin 3:2 (iako je gubio 1:2), u susretu sa tri isključenja (po jednim na obe strane, plus selektor gostiju), čisto da se „ispoštuje“ uzavrela latinoamerička krv. Obradovao se Eduardo Beriso, konačno, jer je tek iz sedmog pokušaja ostvario premijerni trijumf na klupi Crvenih, a doneo mu ga je Aleksis Sančes.

Izabrane vesti

Vanvremenski napadač je još jednom potvrdio da je majstor. Iako je zagazio u 35. godinu života, prvotimac Marselja i dalje rešava utakmice. Ovu sa Paragvajcima je doslovce okrenuo. Čile jeste poveo golom Riverovog Paula Dijasa, uzvratili su Matijas Rohas (25) i Gabrijel Avalos u razmaku od dva minuta (32,34), da bi početkom drugog poluvremena Beriso poslao na teren Sančesa i stadion je eksplodirao. Bukvalno!

Najpre je u 76. minutu snalažljivošću uspeo da poravna rezultat, a u nadoknadi da iz kornera ubaci loptu u peterac gde ju je zbunjeni golman Antoni Silva skrenuo u mrežu. Zvaničnici su to zaveli kao autogol Paragajca, međutim, Aleksis ne mari. Računa kao da je strelac.

Zanimljvo, poleđinu Sančesovog dresa sad krasi „desetka“. Baš kao i na početku karijere, jer je 27. aprila 2006. prvi meč za Čile odigrao noseći baš taj broj, a kasnije se proslavio u „sedmici“, postavši u njoj dvostruki uzastopni osvajač Kopa Ameirka (2015, 2016).

Sve rekorde sam oborio sa „sedmicom“: postao sam najbolji strelac u istoriji reprezenatcije i najbolji asistent. „Sedmicu“ sad dajem drugom fudbaleru (Marselinu Nunjesu iz Noriča, op. au), a ja počinjem novu eru sa „desetkom“, rekao je Aleksis posče meča.

Broj menja, ali golgeterske navike – nikad!

 


tagovi

Aleksis Sančezreprezentacija ČileaJužna AmerikaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara