Ezgjan Alioski ©Reuters
Ezgjan Alioski ©Reuters

Alioski razbesneo navijače Lidsa, seli se u omraženi klub

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 18:41

Reprezentativac Severne Makedonije navodno ima dogovor sa ekipom Galatasaraja

Kako prenose mediji iz Turske i Engleske, levi bek Lids Junajteda Ezgjan Alioski karijeru nastavlja u ekipi Galatasaraja. Kako mu ugovor sa Pikoksima ističe na kraju sezone, imao je pravo da pregovara sa drugim timovima i prema poslednjim informacijama postigao je dogovor sa sastavom iz Istanbula, koji je zbog incidenta od pre preko dve decenije omražen među navijačima engleskog kluba.

Pregovaralo se sa igračem koji je ove sezone upisao 27 nastupa u Premijer ligi oko produžetka saradnje i ostanka na Eland Roudu, ali zasad bezuspešno. Pokazalo se da Marselo Bijelsa ima veliko poverenje u reprezentativca Severne Makedonije, pa je uprava pokušala da ga zadrži, ali izgleda da je ponuda iz Turske bila primamljivija za 29-godišnjeg fudbalera rodom iz Prilepa.

Izabrane vesti

Svakako nisu u Lidsu planirali da Alioski, koji je još leta 2017. godine stigao iz Lugana za 2.500.000 evra, ekipu napusti kao slobodan igrač, na kraju će ipak morati da se pomire sa takvom sudbinom. Galatasaraj je iskoristio priliku i prema brojnim navodima već postigao dogovor sa Makedoncem, koji će se tako od leta staviti na raspolaganje Fatihu Terimu u Istanbulu.

20.45: (1,80) Srbija (3,40) Irska (5,00)

Upisao je igrač koji može da pokrije sve pozicije uz levu aut liniju 151 nastup u svim takmičenjima za Junajted, postigao 20 golova, poneo je i velike zasluge za povratak Lidsa u Premijer ligu, kako je u prethdone tri sezone u Čempionšipu bio redovan u postavi trostrukog šampiona Engleske.

Simpatizeri tima sa Eland Rouda nisu najbolje prihvatili informaciju da se Alioski seli u Galatasaraj, zbog loših odnosa između dva kluba, koji su nastali 2000. godine uoči polufinala UEFA kupa, kada su dva navijača engleskog kluba izbodena na smrt. Ipak, bivši engleski reprezentativac Trevor Sikler je stao u odbranu makedonskog fudbalera.

"Mora da ima slobodu da odabere gde želi da ide. Možda nije najsrećnije što je to baš klub sa kojim se povezuje, ali morate da razumete igrača zbog onoga što jeste, zaposleni u jednom fudbalskom klubu. Poručio bih klubu da bude pametniji i ranije počinje pregovore ako želi da zadrži igrače. Ukoliko pogledate njega kao igrača, on daje sve od sebe za klub, pomogao mu je da se vrati u Premijer ligu i zadrži status u najvišem rangu. Šteta je samo što klub u koji će možda otići ima takvu istoriju sa Lidsom, ali ako pogledate sa fudbalske strane, to je iskorak, oni igraju Ligu šampiona i često osvajaju titule u prvenstvu Turske".



tagovi

Marselo BijelsaLids JunajtedGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara