Antonio Čolak i Musa Vage (©Reuters)
Antonio Čolak i Musa Vage (©Reuters)

Ambiciozan projekat PAOK-a: Desni bek stigao iz Barse, iz Rijeke za 3.500.000 najbolji strelac Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 17:52

Musa Vage i Antonio Čolak u Solunu

Andrija Živković je stigao kao slobodan igrač i odmah je počeo da golovima opravdava novac uložen u ne preterano visoku platu. Ali PAOK se tu ne zaustavlja. Štaviše, još jedno zvučno pojačanje upravo je stiglo u Solun, a samo da se čeka da se ozvaniči i treće, možda ne tako bombastično, ali svakako zanimljivo.

Krenimo redom. Barselona je i zvanično objavila da je poslala Senegalca Musu Vagea na jednogodišnju pozajmicu u Grčku. On je već sleteo, PAOK će preuzeti celu njegovu platu i time rešiti deficit na desnom beku. Solunski klub će mu isplaćivati celu platu, a Ronald Kuman se rešio igrača na koga ne računa za narednu sezonu, iako će, nakon najavljenog odlaska Nelsona Semeda u Vulverhempton, ostati samo sa Serđijem Robertom na desnom beku. Rastanak sa Vageom dakle verovatno znači da je Kuman uspeo da ubedi upravu kluba da mu iz Ajaksa dovede Seržinja Desta koga hoće i Bajern.

Izabrane vesti

Što se tiče Vagea, njega je Barsa i prošle sezone slala na kaljenje, ali taman što se 21-godišnji defanzivac ustalio u Nicinih startnih 11 prvenstvo u Francuskoj je prekinuto i on je ostao bez neophodnih utakmica.

Drugi igrač koji izvesno dolazi u Solun je centarfor Rijeke Antonio Čolak, koji je prošle sezone u prvenstvu Hrvatske postigao 20 golova i uz Hajdukovog Mija Caktaša i Osijekovog Mirka Marića bio najbolji strelac lige.

PAOK će prema informacijama portala Germanijak.hr na ime obeštećenja platiti 3.500.000 evra plus bonusi koji će biti aktivirani ako solunski klub osvoji prvo mesto u prvenstvu Grčke, ako se plasira u Ligu šampiona i ako Čolak u šampionatu postigne više od 15 golova. Takođe, Rijeka je zadržala i 15 odsto od naredne prodaje 27-godišnjeg napadača.

Prethodno je PAOK dao i 850.000 evra za 21-godišnjeg vezistu Dinama iz Tbilisija Nikoloza Ninuu, te 760.000 za njegovog vršnjaka na poziciji levog beka, Adrijana Nilsena Pereiru, koji je stigao iz Vikinga.


tagovi

PAOKMusa VageLetnji prelazni rok 2020Rijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara