Slavlje Luke Modrića (©Reuters)
Slavlje Luke Modrića (©Reuters)

Ambiciozni plan sa radnim naslovom 'Evropa' i pogled u Fabregasov tefter: Modrić, Ikardi, Pedro…

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 19:04

Povratnik u Seriju A sastavio zanimljiv spisak

Šetao je Komo između rangova italijanskog fudbala, suočavao se sa bankrotom, nema bogzna kakvu istoriju, ali bi interesantnu priču mogao da napravi. Klub u kome su Tjeri Anri i Sesk Fabregas deoničari – Španac je i pomoćnik velškom treneru Ošanu Robertsu – se posle 21 godine vratio u Seriju A. Postojeći igrački kadar bio je dovoljan da se izbori promocija, no svima je jasno da su neophodna ulaganja da bi potrajao u eliti i ekspresno se ne bi vratio tamo odakle je došao.

Dakle, moraće da se uloži. I to poprilično. Ne beže od toga u Komu, napravili su ambiciozan plan sa radnim naslovom ‘Evropa’. Možda i preambiciozan kada se pogleda koja se sve imena nalaze na izuzetno zanimljivom spisku, koji je izbacila Gazzetta dello sport. Potencijalno bi mogla da odjekne prava transfer-bomba, jer na listi želja je – Luka Modrić!

Izabrane vesti

Istinska legenda Real Madrida nedavno je osvojila 25. trofej otkako je kročila na Santjago Bernabeu. Ovoga leta će legendarni hrvatski vezista izvesno napustiti Blankose, za oproštaj je naručio 50 satova sa laserskom gravurom. Do kraja boravka u Kraljevskom klubu bi mogao da podigne šesti pehar Lige šampiona. Teško da će pre no što se finale završi bilo šta konkretnije isplivati o budućnosti Luke Modrića, čijem povratku se nadaju u zagrebačkom Dinamu, ali interesovanja klubova širom sveta neće manjkati.

Spekulisalo se da bi mogao u Ameriku, takođe i na Bliski istok, a listi zainteresovanih klubova pridodat je i Komo. Bez ikakve sumnje bi taj potpis bio daleko najzvučniji, međutim, imaju još zanimljivih igrača koje je povratnik u Seriju A pikirao.

Uglavnom su to imena kojima na leto ističu ugovori. Sesk Fabregas će, piše Gazzetta dello sport, zaviriti u telefonski imenik i okrenuti Pedrov broj. Španski krilni napadač ušao je u poslednjih mesec i po dana ugovora sa Laciom. Saradnja nekadašnjih igrača Barselone bi mogla ponovo da bude uspostavljena, samo na drugačiji način.

Pored Luke Modrića i Pedra, na listi želja nalazi se i Loris Karijus. Nemački golman će na leto definitivno raskrstiti sa Njukaslom. U Lombardiji imaju u planu i da kontaktiraju Hoakina Koreu, koji se ne nalazi u planovima Simonea Inzagija. Zbog toga je i završio na pozajmici u Marselju, gde se – najblaže rečeno – nije proslavio. Nije dao niti jedan gol na 19 utakmica. A, ni namestio. U junu će se vratiti na Đuzepe Meacu, ali samo privremeno. Tražiće put i način Inter da se rastane sa Argentincem.

A, bomba skoro u rangu sa Lukom Modrićem trebalo bi da bude – Mauro Ikardi. Mada, tu bi Komo morao propisno da se otvori, jer je argentinski centarfor potpisao za Galatasaraj. Potpisao je do 2026. godine, a Pari Sen Žermen je obeštećen sa 10.000.000 evra. U tekućoj sezoni je na 45 utakmica dao 30 i namestio 12 golova. Impozantne brojke, teško da će ga se klub sa Bosfora odreći bez ‘masne’ naknade.

Komo je ambiciozan, planira velike stvari, ali… Ne treba zaboraviti da su želje jedno, a put do realizacije istih nimalo jednostavan.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Luka ModrićMauro IkardiHoakin KoreaLoris KarijusPedroReal MadridGalatasarajInterLacioNjukaslKomo

Obaveštavaj me

Real Madrid
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara