©Reuters
©Reuters

Amerika Mineiro u Brazileirau!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 01:21

Remi sa Nautikom dovoljan za promociju u elitu

Prošle sezone su fudbaleri Amerike Mineiro sezonu završili na petom mestu na tabeli, a sada su na četiri kola do kraja obezbedili plasman u elitni rang! Prvi su na tabeli, koračaju i ka tituli, ali što je još važnije posle dve sezone se vraćaju u Seriju A. Za to im je bio dovoljan remi protiv Nautika (0:0), ali pre svega mogu da se zahvale Parani i Gremiju, koji su nadigrali Alagoano i Žuventud i tako omogućili ekipi z Belo Orizontea da već sada obezbedi vizu za elitu.

Nautiko (koji se bori za opstanak) je bio i bolji rival od lidera na tabeli Serije B. Imao je veliki motiv da pobegne što dalje od opasne zone i nastavi sa dobrim rezultatima i u tome je i uspeo. Fudbaleri Amerike sa druge strane nisu izgledali tako ubedljivo kao u dosadašnjem toku sezone, ali će svakako biti zadovoljni bodom. Najbolju šansu na utakmici propustili su domaći igrači u prvom poluvremenu, Kieza je bio sam pred golom Amerike, ali je na par metara odlučio da stane na loptu i pošalje povratni pas ka Žanu Karlosu, koji je potom pogodio jednog od defanzivaca gostujućeg sastava.

Izabrane vesti


U samom finišu susreta je domaćin propustio još jednu dobru priliku da zagorča život gostima i pobegne što dalje od zone ispadanja, ali je udarac Žorža Enrikea uspeo da ukroti Mateus. Na kraju od 14 pokušaja Nautika nijedan nije završio iza leđa golmana Amerike, gosti su sa druge strane ređe pretili, ali su bili konkretniji, pa je Anderson imao čak i intervenciju više od svog kolege sa druge strane terena (3). Na kraj pobela bodova, kojom će sigurno biti zadovoljni i jedni i drugi, posebno Amerika koja slavi prolaz u Seriju A. Poslednji put su u eliti igrali u sezoni 2017/18, kada su bili prvi ispod crte sa 40 osvojenih bodova.

Porazi Alagoana i Žuventuda pogurali su sastav iz Belo Orizontea ka eliti. Parana je slavila protiv ekipe iz Alagoasa (2:0), a odluka je pala još u prvom delu prvog poluvremena. U osmom minutu je Žan doneo prednost domaćinu, da bi već u 25. minutu Bresan duplirao prednost. Ekipa iz Kuritibe je do kraja trpela veliki pritisak, ali gosti nisu uspeli da smeste nijedan od 17 pokušaja iza leđa golmana Renana. Parana je ostvarila veliki trijumf u borbi za opstanak i ozbiljno ugrozila šanse Alagoana da se domogne elite.

Gremio iz Pelotasa je iznenadio Žuventud i zadržao šanse da se domogne poslednje vize za Seriju A (2:1). Gosti su poveli u 26. minutu, u strelce se upisao Kapišaba, ali već u narednih 10 minuta domaćin je preokrenuo rezultat. Najpre je Paulo skrivio penal, koji je u izjednačenje pretvorio Oliveira Santos u 30. minutu. Samo šest minut kasnije Ivo postiže pogodak za potpuni preokret na Bento Freitas stadionu. Potpuna dominacija Žuventuda u nastavku, ali samo jedan od 26 upućenih šuteva ka golu rivala završio je iza leđa golmana Gremija Martinsa. Gremio sada ima pet bodova manje od današnjeg rivala, ali i četvrtoplasiranog Alagoana, pa na četiri kola do kraja ima šansu da se plasira u Seriju A, ali čini se samo matematičku. Žuventud je sa druge strane propustio priliku da se domogne četvrtog mesta, videćemo da li će najefikasniji tim Serije B (46) uspeti u poslednja četiri kola da se vrati u elitni rang.

BRAZIL, SERIJA B - 34. KOLO

Utorak

Botafogo - Sampaio Korea 2:1 (0:1)

/Mičel Daglas 53, Ronald 59 - Džekson 36/

Gremio Pelotas - Žuventud 2:1 (2:1)

/Oliveira Santos 30, Ivo 36 - Kapišaba 26/

Nautiko - Amerika Mineiro 0:0

Parana - Alagoano 2:0 (2:0)

/Žan 8, Bresan 25/

Sreda

Šapekoense - Figurienše (u toku)



tagovi

Brazil 2Amerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara