(©Reuters)
(©Reuters)

Ančeloti: Moramo da pobedimo Barselonu! I nedodirljivi Kros i Modrić su „ugroženi“, nema garancija

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 15:30

“Bitno je da ‘ne poludimo’ kada postignemo gol. Ideja je da odigramo staloženo tokom cele utakmice“, kaže strateg Real Madrida

Gde ih vide, tu ih gaze. Tako je u novoj godini. Tri puta Real Madrid je izašao na crtu Barseloni i svaki bio potučen. Ostao je bez trofeja u Superkupu, pretrpeo je poraz u Primeri i katalonski klub je sve bliže tome da vrati titulu, a i u polufinalu Kupa kralja ima prednost uoči sutrašnjeg revanša na Kamp Nouu.

Pre mesec dana Ćavijev tim je pokorio Santjago Bernabeu, tragičar je bio – Eder Militao. Brazilski štoper je zanjihao „pogrešnu“ mrežu, pa će Kraljevski klub morati da se vadi na neprijateljskoj teritoriji. Krenuće Na Kamp Nouu iz minusa, juriće zaostatak i svestan je Karlo Ančeloti da je pobeda imperativ. U suprotnom, ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi Florentino Perez počeo da traga za zamenom. Uprkos svim trofejima koje je Italijan osvojio.

Izabrane vesti

Ići će Blankosi na sve ili ništa. Ne anuliraju li zaostatak, preostaće im da se bore „samo“ za „ušati pehar“.

“Sutra moramo da pobedimo! Postoji opcija i da ponovim startnih 11 iz prethodnog El Klasika. Moramo da procenimo gde smo dobro prolazili u poslednje vreme i kako igrali, a ne samo da gledamo da li je rezultat pozitivan. Ponoviću, mogla bi da bude ista postava, a možda i ne”, ostao je zagonetan Karlo Ančeloti, nije želeo da otkriva karte pred revanš:

“Intenzitet, dinamičnost i energija su važni u ovakvoj vrsti utakmice. Dobar početak i tranzicija mogu da nam daju prednost. U utakmicama sa pritiskom igrači sa iskustvom mogu da budu izuzetno bitni”.

Sve je poznato između Real Madrida i Barselone, eventualno bi poneki mali trik mogao da donese prevagu, a stari lisac veruje da je najbitnije da ekipa ne „izgubi glavu“. Da bude staložena, jer ne misli da će Ćavi nešto naročito menjati.

“Teško da Barselona može da nas iznenadi, jer je teško menjati sistamn za jednu utakmicu kada se na njemu radi čitave godine. Malim detaljima može da iznenadi i promenom sistema, što je malo verovatno. Bitno je da ‘ne poludimo’ kada postignemo gol. Ideja je da odigramo staloženo tokom cele utakmice. Sa loptom i bez nje. Možete da postignete gol u petom minutu i onda primite dva”.

(©Reuters)(©Reuters)

Karlo Ančeloti je za meč sa Valjadolidom u Primeri – Kraljevski klub bio silan, slavio je sa 6:0, a Karim Benzema postigao het-trik – ostavio na klupi „nedodirljivog“ Luku Modrića. Istina, hrvatski virtuoz pruža slabije partije posle Mundijala u Kataru, ima rezona kada povremeno preskače utakmice i na njegovo mesto „uskoče“ Oreljen Čuameni ili Eduardo Kamavinga, ali da će u El Klasiku krenuti sa klupe – teško.

Mada, italijanski strateg ostavlja i takvu mogućnost. Zbog fizičke dominantnosti na sredini terena mogao bi Luka Modrić ili Toni Kros na „hlađenje“, a jedan od dvojice francuskih vezista u prvu postavu.

“Kros i Modrić su nedodirljivi. Ali, bio je nedodirljiv i protiv Valjadolida i proveo je utakmicu na klupi. Mnogo je nedodirljivih i onda morate da odaberete 11 startera. Moram da razmislim koga sve imam na klupi, onima koji sada igraju važne uloge, ali i prošle godine”.

U prethodnom kolu utakmicu je, kao i Luka Modrić, sa klupe za rezervne igrače posmatrao Fede Valverde. Tercet Vinisijus – Rodrigo – Marko Asensio ubitačno je delovao iza Karima Benzeme. Ko god da se nađe na desnom krilu, imaće nešto više defanzivnih zadataka od Vinisijusa na suprotnom.

“Mislim da imamo dobre individualne po bokovima. Pre svega tu smo na dobitku sa Vinisijusom, zato previše ne tražimo od igrača sa suprotne strane. Na desnoj strani je često opterećen Rodrigo, ako ne on onda Valverde. Mada, on više igra unutra. Mogu da zahtevam od bekova da više idu napred, ali videćemo šta će oni ponuditi”.

Nepoznanica je bila hoće li se Antonio Ridiger oporaviti do revanša u Kupu kralja. Karlo Ančeloti dao je potvrdan odgovor, spreman je nemački štoper da zauzme svoje mesto u srcu odbrane.

“Ridiger je dobro i spreman je za utakmicu”, zaključio je Italijan.



tagovi

Real MadridBarselonaKarlo AnćelotiLuka ModrićToni Kros

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara