Miloš Deletić (© Reuters)
Miloš Deletić (© Reuters)

Anortozis u problemu: Odbrana od papira, a stiže gol-mašina Ivan Tričkovski

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 10:26

AEK iz Larnake najefikasniji i jedini tim bez poraza u šampionatu Kipra

Sve je gorči život fudbalerima Anortozisa. Trebalo je minule sedmice da im pogled seže ka boljem sutra, ali je posle iznenađujućeg remija sa Florom maglovit, pa u ne baš veseloj atmosferi dočekuje još jedan derbi kiparskog prvenstva. Na zatvaranju sedmog kola u goste mu stiže AEK iz Larnake (19.00).

U vrlo nepovoljnim okolnostima po domaćina (danas na stadionu u Larnaki, za razliku od mečeva Lige konferencije koje igra u Nikoziji). Najpre je izgubio od AEL-a (1:2), pd ispustio dva gola viška protiv predstavnika Estonije (2:2), a sad mu na crtu izlazi najbolji tim dosadašnjeg toka prvenstva.

Izabrane vesti

Nije baš ni sve tako crno. Pogotovo u ofanzivnom delu tima, pošto su letnja pojačanja počela da doprinose. Na meču sa Florom premijerne golove po dolasku u Anortozis postigli su Miloš Deletić i Denis Popović. Srbin je stigao na pozajmicu iz AEK-a, Slovenac posle isteka ugovora u Kini i videlo se protiv Flore da mogu da budu ubojiti. Problem na evropskoj utakmici nastao je baš kad su njih dvojica napustili teren, domaćin više nije bio toliko opasan, primio je i drugi gol i smanjio šanse da se kvalifikuje u narednu rundu.

U prvenstvu je tek deseti, između ostalog zato što mu je odbrana od papira. Na svakoj utakmici matirana je makar jednom. Ako se to proširi na evropsku scenu dolazi se do podatak da je na 13 utakmica samo protiv Hapoela iz Ber Ševe sačuvala mrežu netaknutom. Mrak! Zabeležio je samo dve pobede, a treneru Temuriju Kecbaji problem pravi odsustvo prve opcije na desnom beku, Jermena Hovhanesa Hamburdžumijana. Na suprotnoj strani odbrane trebalo bi da dejstvuje Brazilac Anderson Korea (bio povređen nekoliko dana), zbog čega će se Marios Antonaidis vratiti na mesto štopera.

Anortozis će imati vraški težak posao, jer mu je rival jedini neporažen tim na Kipru od početka sezone. Uz to, vrlo disciplinovan. AEK je primio samo četiri gola (najmanje u ligi), a do ove runde postigao najviše golova (12). Napad sastava iz Larnake predvodi Ivan Tričkovski, autor čak sedam golova u prvih šest utakmica. Na svakom meču makar po jednom je tresao odbranu rivala i doveo AEK do tri uzastopne pobede.

Koliko je nekadašnji napadač Crvene zvezde opasan pokazuje i podatak da se potpisao ispod poslednjeg slavlja AEK-a nad Anortozisom maja ove godine, kao dvostruki strelac za slavlje 2:0.

PRVENSTVO KIPRA, SEDMO KOLO

Petak

Olimpijakos Nikozija – Doksa 1:0

Subota

Etnikos Azhna – AEL 2:2

Apolon – Pafos 2:0

Nedelja

Aris – APOEL 0:1

Ponedeljak

18.00 (6,50) Paeek (3,80) Omonija (1,50)

18.00 (2,25) Anortozis (3,20) AEK Larnaka (3,10)



tagovi

KiparKipar 1kiparski fudbalMiloš Deletićstadion AnortozisaAEK Larnakabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara