Mauricio Jakobači (©Reuters)
Mauricio Jakobači (©Reuters)

Arapski Juventus doveo Italijana iz Švajcarske za trenera, želi novog Lovrića i Kunju

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 13:09

Mauricio Jakobači preuzima Sfaksijen iz Tunisa

Krizi u Sfaksijenu se nazire kraj. Počelo je sa davanjem plata igračima, a u Arapski Juventus stiže italijanski trener Mauricio Jakobači. Strateg rođen u Švajcarskoj doputovao je u Tunis, gde će danas da isprati sa tribina duel svog novog tima na gostovanju šampionu Esperansu (14.00).

Crno-beli iz Sfaksa lani su sezonu završili na trećem mestu i izborili kartu za izlazak na međunarodnu scenu, ali do nje nisu došli. U plej-ofu za ulazak u Kup konfederacija tunišanski sastav je bio veliki favorit protiv Kare iz Togoa, ali je ispao posle dvomeča.

Izabrane vesti

Umesto učešća u grupnoj fazi drugorazrednog afričkog nadmetanja i projektovanog priliva finansijskih sredstava, Sfaksijen je ostao kratkih rukava. Upalo se u novčane probleme i početak nove sezone nije bio uspešan.

Juventus, kako glasi nadimak Sfaksijena, je odigrao samo dva ligaška duela i nema pobedu. Nalazi se na poslednjem mestu Grupe A, ali sa i do pet mečeva manje od pojedinih rivala. Inače, zona plej-ofa je udaljena šest poena.

Mauricio Jakobači je potpisao dvogodišnji ugovor, a najviše se pamti po odličnim sezonama u Luganu, gde je doveo klub do 5. i 4. mesta, učestvujući u grupnoj fazi Lige Evrope. U Sfaksijenu se nadaju da će uspeti da lansira nekoliko igrača, kao što je to svojevremeno radio sa Sandijem Lovrićem, asom Udinezea, i Mateusom Kunjom koji igra za Atletiko Madrid.

Ostaje da se vidi da li je Jakobači spreman da oživi Sfaksijen, istorijski tunišanski klub koji može da se pohvali sa osam titula nacionalnog prvaka, sedam kupova, tri Kupa konfederacije CAF, dve Arapske Lige šampiona i CAF kupom.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

TUNIS 1 - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Subota

14.00: Esperans - Sfaksijen

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Tunis 1SfaksijenEsperans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara