Trenutak kad je dosuđen penal za Englesku (©Reuters)
Trenutak kad je dosuđen penal za Englesku (©Reuters)

Arsen Venger nema dilemu: Nije bio penal, VAR je izneverio sudiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 05:54

Trofejni trener smatra da je Dani Makeli pogrešio u odlučujućem trenutku meča Engleska - Danska

Dugo će se polemisati o tome da li je Engleska zasluženo prošla preko Danske u finale Evropskog prvenstva ili je trebalo da ostane 1:1 u finišu prvog produžetka, umesto što je Dani Makeli pokazao na belu tačku u korist domaće selekcije.

Isticao je pretposlednji minut prvog produžetka kada je Rahim Sterling po desnoj strani ušao u kazneni prostor rivala, oko njega su bili Joakim Mele i Matjas Jansen. probali su da mu oduzmu loptu, a onda je engleski reprezentativac pao. Deluje da je bilo kontakta, međutim, ne baš toliko jakog intenziteta da bi krilni napadač Engleske pao, a sudija pokazao na belu tačku.

Izabrane vesti

Holanđanin Makeli nije mislio tako. Konsultovao se sa VAR sobom i, bez da je sam pogledao snimak, dosudio jedanaesterac, koji je Hari Kejn - tek iz odbitka na odbranu Kaspera Šmajhela - pretvorio u pogodak.

Gostujući kao stručni konsultant na televiziji beIN Sports, čuveni francuski trener Arsen Venger istakao je da se ne slaže sa odlukom arbitra.

"Nije bio penal", decidiran je trostruki osvajač Premijer lige sa Arsenalom.

Po njegovom mišljenju, sudije iz VAR sobe morale su da pozovu Holanđanina da sam pogleda šta se tačno dogodilo.

"Nije mi jasno zašto od arbitra nije traženo da pogleda snimak. U takvim trenucima izuzetno je važno da sudije budu potpuno ubeđene u svoju odluku. U ovom slučaju situacija nije bila jasna, a VAR je izneverio sudiju", smatra Venger.

Kako bilo, tema za raspravu ostaje otvorena, ali Englezi su ti koji će u nedelju igrati protiv Italije u finalu. Ponovo na svom Vembliju.

NEDELJA, 21.00: (2.90) ITALIJA (2.90) ENGLESKA (2.75)


tagovi

Arsen VengerEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara