Zinčenko i Saliba (©Reuters)
Zinčenko i Saliba (©Reuters)

Arsenal bez Salibe i Zinčenka ulazi u finiš šampionske trke

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.05.23. | 19:22

Francuski štoper i ukrajinski levi bek se zbog povreda neće vraćati na teren do kraja sezone

Težak zadatak postao je još teži za Arsenal. Londonski tim nije odustao od titule, vratio se u šampionsku trku, ali će u poslednjih nekoliko “krugova” ući značajno oslabljen, bez Vilijama Salibe i Oleksandra Zinčenka.

Težak udarac za Mikela Artetu. Kako javlja britanski Atletik, španski stručnjak zbog povreda neće moći da računa na pomenuti dvojac do kraja sezone.

Izabrane vesti

Saliba je, podsetimo, povredio leđa u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Sportinga, dok je Zinčenku stradao list u trijumfu nad Njukaslom prošlog vikenda. I mada su obe povrede teže prirode, ni jedan ni drugi ne bi trebalo da budu podvrgnuti operacijama, ističe pomenuti izvor.

Saliba je od povrede propustio već osam utakmica i njegov izostanak se i te kako osetio, budući da je Arsenal dobio četiri meča. Na šest ga je menjao Rob Holding, ali kada je Arteta uočio da engleski štoper nije dorastao zadatku, u vatru je protiv Čelsija i Njukasla bacio Jakuba Kiviora, zimsko pojačanje iz Specije.

Zinčenka je protiv Njukasla zamenio Kiran Tirni i očekuje se da tako ostane do kraja sezone, odnosno u preostale tri utakmice. Prvo protiv Brajtona za vikend, potom i protiv Notingem Foresta i Vulverhemptona.

Francuz je ove sezone odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, isto koliko i Ukrajinac.


tagovi

ArsenalOleksandr ZinčenkoVilijam Saliba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara