Asano oduševio, pa nasmejao Nemce: Hansi Flik, šta je to?

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 17:36

Na tribinama Rajn Nekar Arene bio je i selektor Nemačke, koji je pratio nekoliko kandidata za dres sa državnim grbom. Voditeljka ZDF-a je pitala Japanca da li ga poznaje, a onda je dobila neočekivan odgovor

Takuma Asano je dosta oscilirao ove sezone u dresu Bohuma, imao je nekoliko odličnih, nekoliko prosečnih partija, a prošlog vikenda je odigrao meč sezone protiv Hofenhajma. Sa dva postignuta gola bio je heroj slavlja u Zinshajmu, doneo je tri vredna boda ekipi Tomasa Rajsa.

Asano je zbog odlične partije uvršten u idealnu postavu 28. kola Bundeslige, zajedno sa Janom Zomerom, Filipom Kostićem, Risom Oksfordom, Makotom Hasebeom, Jagom, Konardom Lajmerom i Antonom Štahom.

Izabrane vesti

Japanac je prvo oduševio nemačku javnost svojom parijom, a potom je i ozbiljno nasmejao prilikom intervjuaa na ZDF-u. Na tribinama Rajn Nekar Arene bio je i selektor Nemačke Hansi Flik, koji je pratio nekoliko kandidata za dres sa državnim grbom. Voditeljka je pitala Asana da li poznaje Hansija Flika, a onda je dobila neočekivan odgovor.

"Kako? Hansiflik? Šta je to?", upitao je uz širok osmeh začuđeni Asano, koji očigledno ne prati baš previše dešavanja u nemačkom fudalu.

U svakom slučaju, u Bohumu su vidno zadovoljni što je nekadašnji igrač Partizana odigrao na ovako visokom nivou. Do sada su svi bili impresionirani njegovom brzinom, ali ne i realizacijom, pošto je pre utakmice sa Hofenhajmom postigao samo jedan gol na 24 utakmice u svim takmičenjima.

"Ono što sam video na treningu nateralo me jeda da ga stavim u tim. Mislim da je ovaj put doneo zaista dobru svežinu našem timu. Možda je razlog za to bilo i što nije igrao drugi meč za reprezentaciju na pauzi", rekao je Tomas Rajs posle meča sa Hofenhajmom.

Asano je dobio šansu da zaigra pošto je Gerit Hotman zaražen koronom, odnosno Kristofera Antvi Ađeija, koji se tek u četvrtak vratio iz Gane. Rajsu se učinilo da je pravi trenutak za to, pa je pogodio pravo u metu.

"U takvoj situaciji morate da donesete odluku. Kao treneru vam se posreći ukoliko se utisci sa treninga poklope sa onim što se dogodi na terenu", rekao je Rajs.

Asano je u sezoni 2020/2021 bio jedan od najboljih igrača Partizana, ali nije ostao u lepom sećanju navijačima i klubu, s obzirom da je u maju raskinuo ugovor na štetu kluba, posle čega je otišao u Bundesligu.



tagovi

Takuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara