Asano pred novom raskrsnicom: Odlaže pregovore oko ugovora, Gladbah kuca na vrata

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.01.24. | 18:49

"Razgovaramo sa Takumom o njegovoj budućnosti skoro godinu dana. Međutim, igrač nam je signalizirao da još nije spreman da uđe u konkretne pregovore o novom ugovoru", kaže direktor Bohuma Patrik Fabijan

Nemačkim medijima je protutnjala vest da je Takuma Asano odbio produžetak saradnje sa Bohumom, šest meseci pre isteka ugovora, ali to demantuje sportski direktor bundesligaša Patrik Fabijan.

Asano se nemačkom klubu pridružio u julu 2021. godine, nekoliko meseci nakon što je jednostano raskinuo saradnju sa Partizanom, a u protekle dve i po godine odigrao je 75 utakmica i postigao 13 golova uz sedam asistencija.

Izabrane vesti

Ove sezone je bio posebno nadahnut, postigao je šest golova u svim takmičenjima na 17 mečeva, pa nije ni čudo što sportski sektor Bohuma insistira na njegovom ostanku.

"Takuma je važan igrač za nas i želeli bismo da ga zadržimo i po završetku sezone. Ali, produžetak ugovora nije jednosmerna ulica. Postoje različiti interesi i najmanje dve strane. Nastavićemo da pokušavamo, nismo odbijeni od Takume", rekao je Fabijan.

Japanac je trenutno na Kupu Azije, pa se odluka ne nazire u ovim trenucima.

"Razgovaramo sa Takumom o njegovoj budućnosti skoro godinu dana. Međutim, igrač nam je signalizirao da još nije spreman da uđe u konkretne pregovore o novom ugovoru", dodao je direktor nemačkog kluba.

Prema pisanju Bilda, Borusija Menhengladbah i još nekoliko klubova iz Bundeslige drže na oku Japanca, koji u ovom trnutku može slobodno da pregovara sa zainteresovanim stranama.


tagovi

Takuma AsanoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara