Robin Gosens na ceni (©Reuters)
Robin Gosens na ceni (©Reuters)

Atalantine lekcije: Dovedi za 900.000, napravi u najopasnijeg levog beka Evrope i prodaj za 30.000.000

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 17:27

U trku se uključio i Čelsi, od ranije s utu Inter i Juventus

To može samo Atalanta. Da uzme igrača od 900.000 evra i za samo tri godine mu digne cenu za više od 30 puta. Poslednji u nizu primera zove se Robin Gosens, koji će po svemu sudeći ostvariti želju čelnih ljuda kluba iz Bergama time što će pokrenuti licitaciju za potpis 24-godišnjeg levog beka.

Gosens se naime celog leta dovodi u vezu sa Interom koji želi da ga upari sa Ašrafom Hakimijem, dok se ponegde provlačilo da je i Juventus zainteresovan jer na poziciji levog beka ima samo Aleksa Sandra. A sada iz Nemačke stiže i informacija da se i Čelsi priključio trci za igrača koga Atalanta ceni na 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Nije tajna da Frenk Lampard traži levog beka jer ga ni Emerson Palmijeri ni Markos Alonso nisu ubedili da su idealno rešenje za Plavce. Odavno se već priča da je pikirao Bena Čilvela, ali Lester za njega traži previše – ne ispod 60.000.000 evra što je zaista previše. Pominjao se i Ajaksov Nikolas Taljafiko. I sada, tvrdi ugledni Kiker, Gosens.

Ne treba ni da čudi, Gosens je ove sezone na 38 utakmica postigao 10 golova i upisao čak osam asistencija što je gotovo neverovatan podatak za levog beka. Hakimi je tu negde, ima gol manje i dve asistencije više, ali je i odigrao sedam utakmice više.

Treba naravno imati na umu da Đan Pjero Gasperini insistira na formaciji sa trojicom štopera pa je Gosens mnogo ofanzivniji no bekovi u većini klubova. Baš zbog toga se Mauricio Sari navodno pitao i da li bi Nemac mogao da igra u Juveovoj formaciji sa četvoricom pozadi. U Interu Antonija Kontea tih problema nema, Lampard je izgleda spreman da rizikuje iako bi u Londonu Gosens imao više defanzivnih zadataka.

Robin Gosens (©AFP)Robin Gosens (©AFP)

Uostalom, nije tako neuobičajeno da Atalantini asovi ne mogu da se snađu čim izađu iz Bergama ma koliko da ih platite. Setite se samo Roberta Galjardinija u Interu, Frenka Kesija, Andree Kontija i Matije Kaldere u Milanu, pa Brajana Kristantea i Đanluke Mančinija u Romi… Svi dobro plaćeni, ali niko nije baš eksplodirao u novom klubu. Neke su omele povrede, uglavnom je ipak problem bio taj što se u Bergamu igra fudbal sasvim drugačiji od onog u bilo kom drugom klubu na svetu.

Pa je tako i Gosens, iako vredan čak 30.000.000 evra, donekle mačka u džaku. Generalno, on je samo u ove tri sezone u Atalanti igrao odličan fudbal. A podsetimo da ga je Boginja dovela iz Heraklesa za svega 900.000 evra. Još ranije je on bio na probi u Borusiji iz Dortmunda, nije prošao, ali ga je na tom treningu primetio jedan skaut i odveo u Vitese u kojem takođe – nije prošao.

Ali preko Dodrehta i Heraklesa stigao je do Bergama, a tamo bi i kamen proigrao.

Prošle sezone Šalke je bio sve dogovorio, ali se nećkao oko cene od 12.000.000 evra i posao je propao. Sad se pominje i da bi ga biznismen Lars Vindhorst rado video u Herti. Ali Čelsi je sada ipak prvi favorit. Čelsi i Inter.

Sigurno je samo jedno: Atalanta će masno zaraditi. Kao što je uostalom već činilia sa Dejanom Kuluševskim (dovela za 165.000 evra, prodala Juventusu za 35.000.000), Musom Berouom (došao za 200.000, otišao u Bolonju za minimum 13.000.000, sa bonusima bi cena mogla da naraste za još 6.000.000), u manjoj meri sa Rodžerom Ibanjezom

Znaju posao u Bergamu. 



tagovi

Robin GosensLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara