Au, kako će da gori u Španiji! Sudija svirao kraj dok je Realova lopta ulazila u gol?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 23:11

Potpuna ludnica na kraju meča u Valensiji, možete samo da zamislite šta nas posle svega čeka...

Biće bure, biće ludo narednih dana u Španiji! Jer ovo što smo noćas videli na Mestalji, zaista je nonsens svoje vrste. Pri rezultatu 2:2 i napadu Reala, odnosno prilikom centaršuta Frana Vaskeza u dubokoj sudijskoj nadoknadi, sudija Hezus Hil Mansano odlučio je da svira kraj utakmice?! Da sve bude luđe, Džud Belingem je negde u istom času skočio, pogodio glavom za 2:3, ali arbitar je pokazao da pogodak ne važi, jer se njegova pištaljka već čula. Da budemo precizniji, čuo se onaj prvi od tri zvuždaka što označavaju kraj meča?!

Zanimljivo da je Mansano još dok je akcija bila u začetku bio rešio da svira kraj, vidi se to lepo po njegovom položaju tela, pošto okreće leđa svemu što se dešava, ali on ipak baca pogled preko ramena, vidi da je centaršut obećavajući i bez obzira na to odlučuje da ostane pri prvobitnoj odluci - da svira kraj.

Izabrane vesti

Teško razumljiva odluka o kojoj će se danima pričati ne samo u Španiji, nego i širom sveta. A posebno će zanimljivo biti čuti sudijske eksperte. Ono što je neoboriva činjenica: nadoknada od sedam minuta bila je istekla u trenutku kada Belingem pogađa, ali isto tako treba biti pošten pa konstatovati da je tokom dodatnog vremena arbitar išao da gleda jednu spornu situaciju. Dosudio je penal nad Ugom Durom, onda je dobio poziv iz VAR sobe, pa nakon pregleda snimka odlučio da poništi jedanaesterac.

Na sve to potrošeno je najmanje dva-tri minuta, što će reći da je bilo osnova da se igra i nakon što istekne predviđenih sesam minuta nadoknade.

Bilo kako bilo, Mansano je ostao pri svome, igrači Reala su ga opkolili, Belingemu je zbog agresivnosti čak pokazao crveni karton, a u čitavu gužvu morao je da se umeša i Karlo Ančeloti kako bi smirivao svoje momke.

Ugo Duro među prvima se oglasio:

"Razumem ljutnju igrača Reala, ali sudija nije uopšte smeo da dozvoli da se toliko dugo igra".

Evo kako je sve to izgledalo nakon što je Belingem postigao nevažeći pogodak:

Nakon ovakvog finiša sve drugo pada u drugi plan, a meč kao meč bio je zaista veoma uzbudljiv. Valensija vodila sa 2:0, imala nekoliko dobrih šansi da postigne još koji gol. Slično je bilo i sa druge strane, igralo se bez garda u dobrom delu utakmice.

Pomenuti Ugo Duro postigao je prvi gol na utakmici u 27. minutu. Tek što su krenuli sa centra, igrači Reala napravili su kardinalnu grešku, konkretno Dani Karvahal - odigrao je užasnu povratnu, Roman Jaremčuk sve to lepo namirisao, presekao pas i lako pogodio praznu mrežu za 2:0.

Madriđani su napokon počeli da se bude i zahvaljujući prvom od dva gola Vinisijusa Žuniora uspeli da smanje na 1:2 u petom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Krizne minute domaćina iskusni sastav Madriđana umeo je da kazni. Igrao se 76. minut kada je Braim Dijaz uputio centaršut sa boka, a Vini se našao na drugoj stativi - 2:2.

Bila je to neka vrsta male osvete brazilskog krila za ono što je doživeo prošle sezone na ovom istom stadionu, mada moramo da konstatujemo da ni njegovo ponašanje večeras nije bilo adekvatno dresu koji nosi i klubu za koji nastupa. Provocirao je publiku i maltene izazivao novi incident...

Madriđane posle velike drame na Mestalji čeka samo dva dana odmora, a onda im sleduje revanš protiv RB Lajpciga. Kako će sve ovo uticati na ekipu glavno je pitanje.

Ono što je izvesno, mnogi od standardnih igrača biće pre svega energetski istrošeni, jer Ančeloti nije kombinovao. Na teren je izveo maltene najjači sastav koji je imao na raspolaganju.

Sve to obećava vrhunsku predstavu na Bernabeuu u sredu...

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Selta - Almerija 1:0 (0:0)

/Mingeza 73/

Subota

Sevilja - Sosijedad 3:2 (2:1)

/En Nesiri 11, 13, Ramos 66 - Andre Silva 45+5 penal, Mendez 90+2/

Rajo Valjekano - Kadiz 1:1 (0:0)

/Ležen 88 - Ernandez 90+12/

Hetafe - Las Palmas 3:3 (3:1)

/Mata 11, Grinvud 14, Maksimović 45 - Ramirez 35, Kardona 50, El Hadadi 57/

Valensija - Real Madrid 2:2 (2:0)

/Ugo Duro 27, Jaremčuk 30 - Vinisijus 45+5, 76/

Nedelja

14.00: (1,65) Viljareal (3,70) Granada (5,60)

16.15: (1,60) Atletiko Madrid (4,10) Betis (6,25)

18.30: (3,25) Majorka (3,35) Đirona (2,40)

21.00: (3,00) Bilbao (3,50) Barselona (2,45)

Ponedeljak

21.00: (2,40) Osasuna (3,10) Alaves (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara