Azarov ima problem sa dobijanjem mišićne mase, uspostavljena konferencijska veza sa Ristićem

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 09:31

Gruzin igrač koji je najviše napredovao pod komandom Miloša Milojevića, ali...

Kada je došao u Crvenu zvezdu gruzijski reprezentativac Irakli Azarov je delovao stidljivo i problematično na terenu. Ali tokom prolećne polusezone, bivši član Dinama iz Batumija, se oslobodio i stao u red igrača koji su možda najviše napredovali pod komandom Miloša Milojevića.

Iskoristio je Irakli Azarov fizički i psihološki pad Milana Rodića i uspeo da se ustali na poziciji levog beka. Bilo je i manjkavosti u njegovoj igri, ali je Azarov, posebno u ofanzivnom delu, pokazao zavidan potencijal, dobru levu nogu i smisao za kombinatoriku. Na kraju je odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima i upisao četiri asistencije.

Izabrane vesti

Zadovoljni su razvojem gruzijskog reprezentativca rođenog 2002. godine u Crvenoj zvezdi, ali vrlo svesni i njegovih maha. Odnose se na laku građu odnosno fiziku. Uporedo sa šansom koju je dobio tokom proleća, Irakli Azarov je imao specijalni program rada u teretani. Takođe, vitaminizaciju i suplementaciju. Sve sa ciljem da dobije na mišićnoj masi i poboljša telesnu snagu. Rezultati nisu bili očekivani, povremeno je imao Azarov i 58 kilograma...

Svesni su na Marakani da je Azarov dobar materijal, čak i da im u bližoj i daljoj budućnosti može biti od koristi najavljenoj rekonstrukciji Baraka Bahara, ali... Njegove mane posebno bi mogle da budu ogoljene u mečevima Lige šampiona, kada se bude susreo sa krilima velike snage...

Upravo zbog toga je sasvim realno da Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku dovede još jednog levog beka, posebno što se očekuje redukovana uloga Milana Rodića. Prvi pik je višegodišnja želja – Mihailo Ristić. Reprezentativac Srbije je u redovima lisabonske Benfike imao razočaravajuću sezonu. Ostanak Grimalda suzio je prostor momku iz Republike Srpske da pokaže šta i koliko može. Izgubio je Ristić poverenje Rodžera Smita, čak i ako Grimaldo u letnjem prelaznom roku bude napustio Luž, teško je očekivati da će Ristić biti prvi izbor na poziciji levog beka.

Kada mu je prethodnog leta isticao ugovor sa Monpljeom, Mihailo Ristić se uljudno zahvalio ljudima iz Zvezde na interesovanju i rekao da čeka nešto veliko. Benfika je bila top opcija i Ristić je jednostavno morao da proba.

Sada je situacija nešto povoljnija što se tiče Crvene zvezde. Moguće je da će Ristić dobiti čiste papire, odnosno raskinuti ugovor sa Orlovima, i uputiti se u novi klub... Nekoliko puta tokom prolećne polusezone Mihailo Ristić je bio na konferencijskoj vezi sa čelnicima Crvene zvezde. Pričalo se o mogućnosti da ponovo obuče dres matičnog kluba.

Ristić je bio vrlo jasan u razgovorima. Rekao je nekoliko puta da sebe vidi u ligama petice, s obzirom da je u najboljim igračim godinama. Međutim, čelnici Crvene zvezde su vrlo uporni u nameri da ga vrate u Ljutice Bogdana. Posebno što bi kroz mečeve u Ligi šampiona momak rođen 1995. godine dobio šansu da se ponovo nametne selektoru Draganu Stojkoviću.


tagovi

Irakli AzaroviMihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara