Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Bangladeš kruniše šampiona, Kingsi na pobedu do odbrane titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Bangladeš 1)

Ko prati fudbal u Bangladešu, a sigurni smo da vas je mnogo takvih, zna ko je i šta je Bašundara Kings za tamošnji šampionat. Bivši klub Stojana Vranješa, a pre njega i Ernana Barkosa je osvojio poslednja tri šampionata, a na odličnom je putu da lupi i četvrtu recku. Štaviše, to bi mogao da učini već danas, ako savlada trećeplasirani Saif Sporting kao gost. Jer, drugoplasirani Abahani zaostaje sedam poena za Bašundarom, a ostala su samo još tri kola do kraja prvenstva. Kako su Kingsi pobedili na 15 od dosadašnjih 19 utakmica, realno je za očekivati da upišu novu trojku, pogotovo u ovako važnom momentu. Uostalom, na dosadašnjih šest susreta sa Saifom su zabeležili svih šest pobeda. Ove sezone doduše možda i najteže do sada, u martu je bilo 4:3.

BUSAN – ANSAN GRINERS, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Neće se Busan ove godine vratiti u elitni rang. Štaviše, preti mu potpuna katastrofa. Jer, posle 24 kola nalazi se na očajnoj 10. poziciji, samo je Ansan Griners lošije rangiran od njega. I to, sa samo bodom manje. Dakle, danas igraju meč za fenjer, odnosno ko će da pobegne od njega. Busan je u seriji od dva poraza, a Ansan četiri. Forma nikome nije za pohvalu. Ovo će im biti treći okršaj, prvi na terenu Ansana završen je 1:1, posle toga je u junu Busan kao domaćin trijumfovao sa 2:0.

TEDŽON – SEUL ILEND

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Tedžon je suštinski jedini tim koji ima realne šanse da stigne i ugrozi lidera Kvangdžu, te mu tako preotme tu jedinu poziciju koja vodi direktno u elitni rang. Razlika među njima je 11 poena, s tim što je Tedžon odigrao dva meča manje. U lošoj je formi, vezao je pet mečeva bez pobede, pre nego što je u prošlom kolu savladao poslendjeplasirani Ansan sa 2:0. Šta onda reći tek za Seul, koji je bez trijumfa na poslednjih 10 mečeva. Na sedam njih je remitirao, tri je izgubio. Sada je osmi na tabeli, bez šanse da zauzme petu poziciju, poslednju koja vodi u baraž za promociju.


tagovi

AzijaBangladeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara