Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Derbi Šangaja, Matić čeka na debi u Uzbekistanu, singapurski Lavovi bez pobede na 12 vezanih mečeva

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 09:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Promenjivo igra Hebej, nikako da veže neku seriju rezultata. Tako je iz osam kola ostvario četiri pobede i po dva remija i poraza. Tjanđin je neuporedivo lošiji, samo je jednom trijumfovao u dosadašnjem toku šampionata i ukupno je sakupio pet poena. U prvom okršaju ova dva tima u sezoni Hebej je slavio sa 1:0. To mu je bio četvrti uzastopni trijumf nad Tjanđinom. Na poslednja tri okršaja nije primio nijedan gol. Nebi bilo iznenađenje da se to desi i danas, pošto je Tjanđin čitave sezone postigao ukupno svega pet pogodaka.

ŠANGAJ PORT – ŠANGAJ ŠENHUA, 14.30

(Fudbal, Kina 1)

Gradski derbi u 9. kolu Superlige Kine. Snage će odmeriti dva tima iz Šangaja, vodeći duo grupe B. Šangaj Port je prvi, sa 16 bodova. Ostvario je po četiri pobede i remija. Šenhua ga prati, na drugoj poziciji je sa poenom manje, pošto je doživela jedan poraz. Nije ga uzrokovao Port, Šenhua je izgubila od Čangčuna. Prvi duel dva Šangaja ove sezone završen je rezultatom 1:1, i to tako što je Basogog iz penala u 92. minutu doneo Šenhui poen.

BELESTIJER – JANG LAJONS, 11.30

(Fudbal, Singapur 1)

Duel dva najslabija tima u ligi Singapura. Jang Lajonsi su poslednji na tabeli, bez ijedne pobede posle 12 kola. Samo su četiri puta uspeli da remiziraju, uključujući i poslednji odigran meč protiv Tandžonga (1:1). Balestijer je bolji, dva puta je trijumfovao, tri puta odigrao nerešeno i čak sedam puta izgubio. Sastala su se ova dva tima u martu ove godine u okviru 1. kola, a tada je rezultat bio 3:3. Balestijer se tu obrukao, ispustio je dva gola prednosti u drugom poluvremenu. Balestijer je na poslednjih šest mečeva osvojio samo jedan poen, ali je na svakom dao barem po jedan gol.

PAHTAKOR – BUNJODKOR, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Pahtakor gazi ka tituli i ne namerava da se zaustavi. Pobedio je na poslednja tri meča, u dosadašnjih 12 nije doživeo još uvek nijedan poraz, pa je drugoplasiranom AGMK pobegao već sedam bodova na tabeli. Stigao je pre nekoliko dana i doskorašnji napadač Partizana, Bojan Matić. On se pridružio Draganu Ćeranu, starosedeocu u Pahtakoru. Mala je šansa da će Matić debitovati protiv velikog rivala Bunjodkora. Pahtakor nije izbubio u Uzbekistanu od novembra prošle godine, apsolutno je dominantan u svojoj zemlji.

SOGDIJANA – AGMK, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Ne igra Sogdijana dobro uopšte ove sezone i već sada je praktično ostala bez titule. U poslednja tri kola je osvojila samo dva poena, pa joj Pahtakor već beži devet bodova. Ima priliku da se sa četvrte probije na drugu poziciju, ako pobedi danas direktnog rivala AGMK. Poslednja dva njihova susreta, oba prošlogodišnja, završena su identičnim rezultatom 1:1. Pre toga je Sogdijana tri uzastopna puta bez primljenog gola savladala AGMK. Sada je on u boljoj formi, na tri od poslednja četiri kola je ostvario pobede.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara