Fudbaleri Al Hilala ©AFP
Fudbaleri Al Hilala ©AFP

AZIJA: Gomis, Kariljo i Vijeto gostuju u Dubaiju, igra se košarkaški plej-of u Kini, zanimljivi mečevi u Singapuru, Vijetnamu i Maleziji

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.04.21. | 10:26

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Vijetnam 1)

Fudbaleri Đan Laija posle devet odigranih utakmica imaju samo jedan poraz i to pretrpljen na startu šampionata. Dakle, nisu poraženi na poslednjih osam mečeva, a pritom su nanizali i pet pobeda uz gol razliku 14:3. Za rivala imaju tim koji je u minulom kolu prekinuo seriju od tri meča bez trijumfa ubedljivim trijumfom kod kuće (4:0). Domaćinu trijumf donosi tri boda viška na vrhu tabele, dok bi Hanoj pobedom mogao i do četvrtog mesta, trenutno je devet koraka iza lidera. Tradicija je na strani Hanoja, koji je neporažen na minulih šest međusobnih duela, u prethodna dva je i ubedljivo slavio (3:0 i 4:0).

SINKJANG - ŠANDONG, 13.35

(Košarka, Kina - plej-of)

Verovatno i najzanimljiviji duel druge runde doigravanja. Sinkjang i Šandnog su zauzeli susedna mesta na tabeli pred plej-of, Leteći tigrovi su kao četvrtoplasirani propustili osminu finala, dok u Heroji iz Šandonga savladali Gvangdžu. Sinkjang je u slabom ritmo okončao regularni deo sezone, nanizao je četiri poraza, od kojih jedan upravo od današnjeg rivala. Srušili su ga pre samo nedelju dana Amerikanci Lester Hadson i Troj Gilenvoter sa zajedničnim snagama ubačenih 58 poena. Šandong je u daleko boljem ritmu, poražen je samo jednom na poslednjih 10 mečeva, vezao je pet pobeda. Ukoliko Sinkjang želi u polufinale, bivši igrač Golden Stejta Jan Klark će morati da preuzme stvari u svoje ruke i odigra daleko bolje od svog ovosezonskog proseka (11,3p).

LAJON SITI - BALESTIR KALSA, 14.30

(Fudbal, Singapur 1)

Lajon Siti ima velike ambicije, a o tome najbolje svedoči da je ekipa koju sa klupe predvodi bivši reprezentativa i selektor Australije Aurelio Vidmar želi štoper Crvene zvezde Miloša Degeneka i za njegove usluge je spremna da izdvoji 2.000.000 dolara. U šampionatu zasad ne ide sve po loju, ali bi trijumf u sedmom kolu omogućio Sejlorsima da se poravnaju na drugom mestu sa Hougangom. Pretrpeli su samo jedan poraz od starta sezone, nakon kojeg imaju dve pobede i remi i sa 22 pogotka su najefikasniji tim lige. Za rivala imaju Balestiru, koja se nalazi odmah ispod na tabeli sa tri boda manje, posle minimalnog poraza od Houganga u minuloj rundi. Prilično ubedljiv je minule sezone bio Lajon Siti, koji je na gostovanju savladao Balestiru sa 7:1, a kod kuće sa 5:2.

PETALING DŽAJA - PENAN, 16.00

(Fudbal, Malezija 1)

Petaling Džaja je u seriji od tri meča bez trijumfa i posle osam odigranih mečeva je na sredini tabele. Na pravi put će pokušati da se vrati protiv Penanga, koji je u seriji od šest mečeva bez poraza, jedini je doživeo početkom marta od lidera Džohora. Ova dva rivala megdan nisu delila od 2018. godine, kada je Petaling Džaja upisala dva trijumfa. Po svemu sudeći Penang je u dobroj poziciji da ga savlada po prvi put u istoriji. Oba sastava ne blistaju u napadu, uz dva tima iz opasne zone jedini su još na jednocifrenom broju pogodaka, ali Penang može da se pohvali da trenutno ima drugu najboju odbranu u ligi sa samo šest primljenih golova.

AGMK - ISTIKLOL DUŠANBE, 21.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Sastav iz Uzbekistana je šokirao Al Garafu u kvalifikacijama i golom bivšeg fudbaler Javora Jovana Đokića obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Na startu je ostvario dobar rezultat na gostovanju u Al Hilalu (2:2). U tekućem mesecu je odigrao i jedan meč u domaćem prvenstvu u kojem je slavio, pa tako u aprilu još ne zna za poraz. Istiklol je sezonu otpočeo osvajanjem Superkupa Tadžikistana, da bi na startu grupne faze remizirao kod kuće sa Al Ahlijem iz Dubaija (0:0). Ove dve ekipe dosad su jednom delile megdan, u okviru istog takmičenja sastala su se pre nešto više od dve godine, kada je sastav iz Almalika slavio na svom stadionu sa 4:2. Jedno poznato lice nastupa i za ekipu iz Dušanbea, u pitanju je bivši fudbaler niškog Radničkog, Japanac Riota Noma, koji je za Istiklol potpisao u martu.

AL AHLI DUBAI - AL HILAL, 21.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Oba tima su remijima otpočela takmičenje, pa će pokušati da upišu i prvi trijumf. Al Ahli je bez poraza još od sredine decembra (22 meča), ali je remizirao sa Istiklolom na startu grupne faze. Al Hilal je sa druge strane u blagom padu, lider šampionata Saudijske Arabije je posle poraza od Al Itihada u domaćem prvenstvu remizirao sa AGMK-om, sastavom iz Uzbekistana koji je preko kvalifikacija stigao do elitnog takmičenja (2:2). Želeće puleni brazilskog stručnjaka Marija Rožerija da se vrate na pobedničke staze, svakako imaju kvalitet za to, kako u svojim redovima imaju igrače poput Bafetimbija Gomisa, Andre Karilja i Lusijana Vijeta.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara