Takuma Asano (©Reuters)
Takuma Asano (©Reuters)

AZIJA: Japan ide na noge dužniku iz prvog kruga, ziceri za Iran i Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.11.21. | 09:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

U kvalifikacionoj grupi A direktne ulaznice za Mundijal u Kataru praktično da su podeljene su, ali nije sve rešeno. Otvorena je bitka za baraž, a tri tima mogu da se domognu treće pozicije i dodatne šanse da se nađu na Svetskom prvenstvu, jer su Iran i Južna Koreja nedodirljivi i samo je pitanje kada će i zvanično pristupiti listi učesnika na najvećoj smotri. Liban je u najboljoj poziciji, ima prednost u odnosu na konkurente, a u šestom kolu dočekuje Ujedinjene Arapske Emirate, koji pobedom, uz remi ili poraz Iraka mogu da izbiju na treće mesto. Liban je porazom od Irana u prošlom kolu sebi zagorčao život, ali se i dalje o svemu pita.  

VIJETNAM – SAUDIJSKA ARABIJA, 13.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Saudijska Arabija je na dobrom putu da prebrine brige oko plasmana na Mundijal. Bez poraza je posle pet kola, nalazi se na liderskoj poziciji i “turistički” može da odradi utakmicu sa Vijetnamom, jer ovaj rival apsolutno nije nikakva pretnja ni daleko lošijima. Pritiska nema, verovatno će selektor Arabije promešati karte protiv najslabije reprezentacije. Vijetnam do sada nije osvojio ni bod, teško da će to učiniti baš protiv Saudijske Arabije, koja je dominantna u kvalifikacionoj grupi B.

IRAK – JUŽNA KOREJA, 16.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Južna Koreja ne briljira kao što je to bio slučaj u nekim od prethodnih kvalifikacija za Mundijal, ali je i pored toga neporažena. Zauzela je dobar kurs, kreće se u pravom smeru – ka Kataru. Ali, dešavala su joj se proklizavanja. Kako u prethodnim rundama, tako i u ovoj poslednjoj. Remizirala je u prvom krugu sa Irakom, i zbog toga nije na deobri prvog mesta sa Iranom. Jedna od tri reprezentacije koje ne znaju za pobedu u grupi A je Irak, ali je uprkos tome zadržao šanse da se nađe na Mundijalu. Pobeda mu je pod hitnu potrebna, samo što Južna Koreja nije neko protiv koga se lako stiže do tri boda.

KINA – AUSTRALIJA, 16.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Australija je na sjajan način otvorila treći kvalifikacioni krug, ali je posustala. Pole tri uzastopne pobede doživela je dva neuspeha. Poraz joj je naneo Japan, koji joj gleda u leđa i želi da izbaci Sokeruse sa drugog mesta, a zatim je Australija podelila bodove sa liderom Saudijskom Arabijom. Po svemu sudeći, vodiće Miloš Degenek i drugovi veliku bitku sa Japanom za direktan plasman, nije ni Saudijska Arabija neuhvatljiva, ali je napravila dobru odstupnicu. Kina je počela da daje znake života, upisala je prve bodove, ali je i dalje daleko mesta koje vodi u baraž.

OMAN – JAPAN, 17.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Da će Japan neočekivano mučiti muku i dovesti u pitanje plasman na Mundijal bilo je jasno već posle prvog kola kada je Oman trijumfovao golom Al Sabhija na Panasonik stadionu. Japan je ostao zatečen, kasnije je usledio i poraz od Saudijske Arabije, ali je donekle pobedom protiv Australije zamaskirao početnu brljotinu. Sa druge strane, Oman je uprskao u prošlom kolu protiv Kine, odigrao je nerešeno, I duel sa Japanom dočekuje sa dva boda zaostatka u odnosu na Samuraje.

SIRIJA – IRAN, 17.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvnstvo)

Iranci lete ka Kataru. Najviše su do sada pokazali u grupi A i malo je verovatno da će se saplesti baš protiv poslednjeplasirane reprezentacije. Posle završenog prvog kruga, Iran nije iskusio poraz, čvrsto drži prvu poziciju i novim trijumfom bi drastično uvećao šanse da mnogo pre kraja stavi tačku na kvalifikacije i poneki meč odigra rekreativno. Sirija je fenjeraš, ima samo dva osvojena boda i nije joj ostao u lepom sećanju duel sa Iranom (1:0).


tagovi

AzijaKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara