Bafetimbi Gomis (©AFP)
Bafetimbi Gomis (©AFP)

AZIJA: Liga šampiona u epicentru, igraju se i šampionati Uzbekistana, Irana, Saudijske Arabije...

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.04.21. | 09:08

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Kokand je jedna od tri ekipe koja ove sezone nije poražena u šampionatu Uzbekistana zajedno sa Pahtakorom i Sogdijanom. Na svom terenu Kokand nema još trijumf. Obe utakmice je odigrao bez golova. Metalurg je oba meča kao domaćin rešio u svoju korist, ali je sva tri duela na gostovanjima izgubio. Tradicija je na strani Bekabada koji je dobio četiri poslednje utakmice protiv današnjeg rivala. Kokand je bez gola protiv Metalurga na prethodna dva meča.

SOGDIJANA – MAŠAL, 15.20

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Domaćin je prijatno iznenađenje na startu šampionata Uzbekistana. Ima tri pobede i dva remija i trenutno je drugoplasirani iza nedodirljivog Pahtakora koji ima maksimalan učinak posle pet kola i koji verovatno ni ove sezone neće imati dostojnog rivala u borbi za krunu. Boje Sogdijane brane dvojica srpskih pečalbara Luka Čermelj i Marko Kolaković. Mašal je pretposlednjii sa samo četiri boda, pa bi ne bi trebalo da bude preveliki zalogaj za Sogdijanu.

ŠAHR KODROU – ZOB AHAN, 18.00

(Fudbal, Iran)

Oba tima su u donjem delu tabele šampionata Irana. Šahr je popravio formu ovog meseca, bez poraza je već četiri utakmice. Zob Ahan je na prvom mestu iznad crte, pa ga čeka grčevita borba za opstanak. I gosti su se probudli, ostvarili su dve pobede u prethodna tri kola. Na tri od četiri prethodna duela Šahr Kodrou je dobio današnjeg rivala. Na tri vezane utakmice ovih klubova bilo je 2-3 gola.

ABHA – AL AIN, 20.50

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Ain je na poslednjem mestu šampionata Saudijske Arabije i verovatno mu nema spasa jer zaostaje čak osam bodova za Al Batinom koji je na mestu koje osigurava ostanak u eliti. Do kraja šampionata ostalo je još samo pet kola. Abha je na 11. poziciji, ali nije obezbedila opstanak, a ima dva poraza u prethodna tri kola. Prvog dana ove godine, Abha je dobila Al Ain u gostima sa 4:2, a tri gola je delo napadača iz Švedske Karlosa Strandberga.

AL DUHAIL (Katar) – AL ŠORTA (Irak), 19.45

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

U sredu je počela Liga šampiona za klubove iz zemalja Zapadne Azije. Katarski Al Duhail nije uspeo ove sezone da odbrani titulu pored neprikosnovenog Al Sada koji trenira Ćavi, ali je bio drugi. Al Šorta je godinama najbolji tim u Iraku, redovan učesnik najjačeg takmičenja na tlu kontinenta. Al Šorta ove godine ne igra dobro u svom prvenstvu, tek je četvrta. Ima dva poraza u poslednja tri kola. Al Duhail je završio sezonu u Kataru sa šest mečeva bez poraza, od toga pet trijumfa.

AL HILAL (Sau. Arabija) – AGMK (Uzbekistan), 21.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Al Hilal se sa Al Šababom i Al Itihadom bori za krunu u Saudijskoj Arabiji. Prve zvezde domaćina su Italijan Sebastijan Đovinko, nekadašnji fudbaler Juventusa i Toronta i Francuz Bafetimbi Gomis, bivši golgeter Liona, Marselja, Galatasaraja... Uzbekistanski AGMK je do grupne faze stigao posle izbacivanja katarske Al Garafe koju je trenirao srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Prošlog meseca u derbiju Uzbekistana AGMK je glatko poražen od Pahtakora, najboljeg tima u zemlji za koji igra srpski napadač Dragan Ćeran.

ISTIGLOL DUŠANBE (Tadžikistan) – AL AHLI (UAE), 21.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Al Ahli u dobrom raspoloženju počinje novu sezonu posle pobede u finalu Arabijan Gulf kupa proitv Al Nasra i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Istiglog je šampion Tadžikistana, ali šampionat ove zemlje nije još počeo. Gosti su u ritmu utakmica, pa imaju ulogu favorita. Meč se igra na neutralnom terenu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

ESTEGLAL (Iran) – AL AHLI (Sau. Arabija)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Derbi prve runde odigraće se u Teheranu, utakmica koja zatvara prvo kolo. Dvostruki azijski šampion, ekipa Esteglala dočekuje posrnuli Al Ahli. Domaćima ne ide baš najbolje u prvenstvu, kaskaju sedam bodova u odnosu na Persepolis (uz utakmicu manje), ali je u pitanju ekipa koja sasvim sigurno može da poremeti račune Al Ahliju i Al Duhailu. U timu se nalaze dva stranca, hrvatski levi bek Hrvoje Milić, koji je igrao za nekoliko italijanskih klubova i napadač iz Malija Čeik Diabate. Ipak, pažnju ponajviše treba obratiti na levokrilnog napadača i iranskog reprezentativca Mehdija Gajedija. Al Ahli iz Džede je do skoro vodio Vladan Milojević, a sada je na kormilu Rumun Laurenciju Regekampf. Gosti iz Saudijske Arabije najveće nade polažu u napadača iz Sirije Omara Al Somu.

Opširnije o mečevima Azijske Lige šampiona pročitajte OVDE.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara