Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Nagoja nadomak plasmana u finale Kupa Japana, Kasper Junker prekinuo post

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 19:55

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

NAGOJA – TOKIO – 3:1 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Japana)

U Džej ligi niko pored Kavasakija ne može da dođe do izražaja, pa kompletna liga šansu za trofej traži u Kupu Japana. A, Nagoja je na dobrom putu da uđe u finale. Stekla je Nagoja lepu, ali ne i nedostižnu prednost posle prve polufinalne utakmice. U svom dvorištu lako je izašla na kraj sa Tokiom. Kakitani je otvorio Tokio, Kimoto duplirao prednost, a najveća uzbuđenja viđena su u nadoknadi. Adailton je u 93. minutu smanjio prednost, samo minut kasnije domaćin je preko Mateusa postavio konačnih 3:1.

URAVA - SEREZO OSAKA – 1:1 (1:0)

(Fudbal, Liga kup Japana)

Serezo Osaka može biti zadovoljna rezultatom pred revanš na svom terenu. Ponela je Serezo Osaka pristojnih 1:1 sa gostovanja Uravi. Domaćina je u vođstvo doveo Kasper Junker, koji je rešetao u Norveškoj. U Bode Glimtu bio je neumoljiv, ali u Japanu nije toliko ubitačan. Postigao je osam prvenstvenih golova I čini se da se još traži u Zemlji izlazećeg sunca. Serezo Osaka je uzvratila u drugom poluvremenu, Jamada je otvorio Uravu i zaključio podelu bodova.

INČON – GANGVON – 0:1 (0:1)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Što je Inčon maštao o proboju u plej-of – maštao je. Sve manje šanse ima da se plasira u doigravanje i sve je izvesnije da će u plej-aut. Zapao je u ozbiljnu krizu, toliku da je čak i pretposlednji Gangvon uspeo da ga savlada. Inčon je u 36. minutu ostao sa igračem manje, a u nadoknadi prvog poluvremena Gangvon je to iskoristio.

BALESTIJER – HOUGANG – 3:2 (2:0)

(Fudbal, Singapur 1)

Hougang je obezbedio plasman u AFC kup, pa je sebi mogao da dopusti i slabije izdanje. Neće ga poraz skupo koštati. I pre početka utakmice bilo je jasno da će ona imati revijalan karakter, pošto nijedna od dve ekipe nije mogla da napreduje, ali ni da nazaduje. Belestijer je poveo 2:0 na poluvremenu, ali je kompletnu prednost prosuo. Ipak, u završnici je pogodio Zuzul i doneo Belestijeru tri boda.

BURIRAM - SAMUT PRAKAN – 2:1 (1:1)

(Fudbal, Tajland 1)

Učvrstio se Buriram na liderskoj poziciji, velika će se borba voditi u Tajlandu za tron. Nekoliko timova istaklo je kandidaturu za titulu, a za sada je Buriram najviše pokazao. Domaćin je poveo iz penala, Samut izjednačio do odlaska na odmor. Gol odluke postigao je Muenta na asistenciju Samuela, koji je u prvom delu igre sigurno realizovao jedanaesterac.

AL ŠOALA – OHOD – 1:1 (1:1)

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Posle pet kola u drugoj ligi Saudijske Arabije Al Šoala je jedan od tri tima koji ne znaju za poraz. Ali se i pored toga ne nalazi na prve tri pozicije koje vode u viši rang. Da je savladao Ohod, ušetao bi se u tu zonu. Ovako, mora da se pomiri sa činjenicom da je četvrti. Gosti su na vreme otvorili Al Šoalu, ali je prednost bila kratkog daha. Al Džubaja je do kraja prvog poluvremena poravnao rezultat.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara