Foto: Reuters
Foto: Reuters

AZIJA: Neprikosnoveni vladar Irana želi povratak na čelo karavana, startuje prvenstvo u Jordanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 07:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na Istoku...

SANAT NAFT – ESTEGLAL, 14.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Iranski velikan ide na noge Sanat Naftu kao trećeplasirani tim prvenstva. Dakle, nalazi se u željenoj zoni koja garantuje kvalifikacije za Azijsku ligu šampiona. Domaćin je trenutno na sredini tabele, a da je ovaj meč došao nešto ranije, precizno pre osam rundi, verovatno bi Esteglal više strepeo. Ovako za rivala ima tim koji već osam utakmica nije osetio slast ligaške pobede (po četiri remija i poraza). Gostujući sastav važi za jednu od najboljih odbrana lige sa tek 12 primljenih golova na 19 utakmica i ne bi trebalo da je zaplaši tim koji prosečno ne postiže ni gol po meču.

PERSEPOLIS – NASAJI MAZADARAN, 16.20

(Fudbal, Iran 1)

Najtrofejniji klub Irana i branilac šampionske titule dozvolio je Sefanu da mu otme prvu poziciju. Zato je povratak na lidersko mesto koje pripada Crvenoj armiji imperativ. Da bi se to ostvarilo Persepolis mora da prestane sa praksom ispuštanja bodova, a osvojio je tek pet od mogućih devet u poslednje tri utakmice. Nerešeni ishodi u redovima šampiona doživljavaju se kao porazi, pa bi domaćin dva nedavna kiksa mogao da naplati pretposlednjem timu na tabeli.

ŠABAB AL ORDON – AL SALT, 15.00

(Fudbal, Jordan 1)

Počinje prvenstvo u Jordanu i oba tima željna su što bolje uvertire. Gostujući sastav ima ulogu favorita budući da je i prošle sezone igrao vrlo solidno. Obezbedio je grupnu fazu Azijskog kupa, drugog azijskog takmičenja po kvalitetu, a samo dva tima mogla su da se pohvale boljim napadom i odbranom u Jordanu. Sa druge strane Šabab već devet utakmica ne zna za pobedu (sedam poraza), ali u četiri međusobna meča sa Al Saltom nikada nije izgubio (po dve pobede i dva remija).

MAN – AL HUSEIN, 17.30

(Fudbal, Jordan 1)

Duel timova koji su na kraju prošle sezone bili poprilično izjednačeni. Al Husein je prvenstvo završio sa 27 bodova, Man sa jednim manje. Domaćin je tada imao gol-razliku 24:25 u 22 meča, gost 25:28 na istom broju utakmica. Oba njihova okršaja prošle takmičarske godine završena su bez golova, a to je verovatno dobar pokazatelj u kom pravcu biste mogli da razmišljate.

AL AHLI – AL RAED, 19.50

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Pamtio je Al Ahli i bolje dane. Klub se nedavno razišao sa Vladanom Milojevićem kojeg je nasledio Rumun Laurenciju Regekemf. Imaće nekadašnji trener FCSB-a vatreno krštenje u pokušaju da prekine seriju od pet poraza, odnosno sedam utakmica bez pobede. Rival je lošestojeći Al Raed, ali pozicija na tabeli ne mora mnogo da znači. Bez obzira na blizinu zoni ispadanja, gostujući tim je u poslednjih pet mečeva osvojio deset od mogućih 15 bodova.

BUNJODKOR – SOGDIJANA, 15.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Okršaj drugoplasiranog i trećeplasiranog tima uzbekistanske elite. Sogdijana još uvek ne zna za poraz i posle četiri odigrana meča bodove joj je otkinuo jedino Kizilkum. Sada istu stvar želi da učini Bunjodkor kako bi se izjednačio sa timom kojem gleda u leđa. Retrospektiva međusobnih okršaja iz prethodnih sezona nagoveštava da bi ponovo moglo da se zakuva. U poslednje dve i po godine sastajali su se šest puta, a na polovini mečeva padalo je četiri ili više pogodaka – u dva navrata bilo je 2:2, jednom 3:3.

METALURG – ANDIJAN, 15.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Metalurg je prošlu sezonu završio tačno na sredini tabele, ali aktuelnu nije adekvatno otvorio – osvojio je samo tri boda iz četiri utakmice. Jedan više ima Andijan koji je u plej-ofu za opstanak izborio pravo da se i ove sezone zove učesnikom elitnog ranga. Već mesecima Metalurg je u velikim problemima što se najbolje oslikava kroz samo tri pobede na poslednjih 16 utakmica.

AL KALIL – ŠABAB ALSAMU, 17.00

(Fudbal, Palestina 1)

Lider elitnog fudbalskog ranga u Palestini besan je posle poraza od Al Kudsa koji mu je prekinuo seriju od devet trijumfa. Jedini cilj je povratak na pobedničku stazu i to protiv tima koji mu je u poslednja dva međusobna okršaja čupao po dva boda. Pre toga, Al Kalil je pet puta zaredom pobeđivao Šabab koji je trenutno na šest bodova od zone ispadanja. Deluje da ne bi trebalo sumnjati u najubitačniji napad prvenstva koji je rivalima spakovao 44 gola na 20 utakmica. U poslednje dve sezone poprilično su izjednačeni u međusobnim okršajima sa tri remija i po jednim trijumfom na obe strane.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara