Foto: Starsport
Foto: Starsport

AZIJA: Prvenac Matića za nastavak serije Pahtakora

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 22:17

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

VUHAN – TJENĐIN 1:1 (1:1)

(Fudbal, Kina 1)

Izabrane vesti

Timovi u ubedljivo najloijoj formi trenutno u šampionatu Kine odigrali su nerešeno u susretu 12. kola. Vodeći pogodak za goste postigao je Kouasi u 16. minutu, a izjednačenje je potpisao Ba Dun u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Slađi bod pripao je tigrovima, ne samo zbog činjenice da su stigli gol zaostatka, već i zato što su tako prekinuli niz od četiri poraza.

GAMBA OSAKA – JOKOHAMA 2:3 (0:1)

(Fudbal, Japan 1)

Savladavši Gamba Osaku na strani Jokohama je upisala sedmu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Gosti su do dva gola prednosti stigli zahvaljujući brazilskom tandemu Elber - Žunior, a golom im je odgovorio sunarodnik Leandro Pereira. Ipak, dva gola prednosti za Jokohamu vratio je Mizunuma u 74. minutu, te je pogodak Patrika u petom minutu nadoknade samo ublažio poraz domaćina

ŠANGAJ ŠENHUA – ČANGČUN 1:2 (1:0)

(Fudbal, Kina 1)

Domaćin iz Šangaja golom Jonjića u 7. minutu idealno je otvorio duel, međutim odlična igra gostiju u završnici i preokret uticali su da lider sa tri osvojena boda zadrži čeonu poziciju. Junak Čangčuna bio je dvostruki strelac Negao, koji je mrežu rivala pogodio u 79. i 86. minutu.

ALBIREKS NIGATA – TANDŽONG PAGAR 1:2 (0:1)

(Fudbal, Singapur 1)

Lider prvenstva Singapura sapleo se na domaćem terenu i pretrpeo prvi poraz. Iznenađenje je najavio Nišiguči golom u 33, ali je Jamašita vratio nadu u 80. minutu. Ipak, nerešeni rezultat je na snazi bio samo četiri minuta jer je novo vođstvo gostiju režirao Luiz Žunior.

PAHTAKOR – NASAF KARŠI 1:0 (1:0)

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Niz impresivnih rezultata Pahtakor je nastavio minimalnom pobedomnad Nasafom u okviru derbija 14. kola. Gol odluke viđen je u 20. minutu a postigao ga je Bojan Matić. Bivši igrač Partizana prvencem je ukrasio prvi susret u kojem je bio startr za novi tim i potpisao 12. pobedu Pahtakora u šampionatu.

AL FAJSALI – SAHAB 1:2 (0:2)

(Fudbal, Jordan 1)

Al Fajsali je porazom na domaćem terenu treći put u četiri kola ostao praznih šača kime je nastavio da gubi korak u trci sa vodećim klubovima. Gosti su trijumf nagovestili pogocima u 7. i 34. minutu, a pogodak domaćina na početku drugog dela igre vratio je neizvesnost, međutim nije bio dovoljan da inicire preokret ili makar remi.




tagovi

Bojan MatićKina 1Japan 1Bangladeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara