Vuk Rašović (©Starsport)
Vuk Rašović (©Starsport)

AZIJA: Rašovićev obračun sa Espiritom Santom, Kristijano Ronaldo navija za njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Derbi 16. kola šampionata Irana i generalno jedna od najzanimljivijih mečeva koje tamošnji fudbal može da nam ponudi. Sastaju se trenutno trećeplasirani i četvrtoplasirani na tabeli, posle 15 kola obe ekipe imaju po 27 poena. Iza Esteglala je bolan poraz na gostovanju Traktor Saziju (2:0), posle kojeg je lider Persepolis pobegao na +5. Ima još tačno pola takmičenja da se odigra, minus nije nenadoknadljiv, za obe ekipe. Sepahan je u prvoj polusezoni, sredinom avgusta, kao gost uspeo da dođe do pobede nad Esteglalom. Slavio je sa 2:0. Protiv Estaglala je na svom terenu trijumfovao samo jednom na poslednjih sedam susreta.

MUMBAJ SITI – NORTIST JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Indija 1)

Fudbaleri Mumbaj Sitija su sve bliži overi neke od prve dve pozicije i direktnom plasmanu u polufinale plej-ofa. Ubedljivo su prvi na tabeli posle 14 od 20 kola, imaju četiri poena više od Hiderabada i čak 11 od trećeplasirane Kerale. Mumbaj je jedini tim u ligi koji još nema nijedan poraz, samo je u tri navrata remizirao. Ima ubedljivo najbolji napad u ligi, postigao je 41 gol od početka sezone (13 primljenih), a u seriji je od devet uzastopnih trijumfa. Sve to može dodatno da popravi danas, kada mu u goste dolazi najslabija ekipa na tabeli. Nortist Junajted je od početka takmičenja sakupio samo četiri poena, a krajem novembra je u prvoj polovini sezone kod kuće izgubio od Mumbaja sa 3:1.

AL ITIHAD – AL FEJHA, 16.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Nadmudrivanje Nunja Espirita Santa, trenera Al Itihada, sa strategom Al Fejhe Vukom Rašovićem. Al Itihad je znatno bolji na tabeli, treći je sa 28 poena, 13 više od 12-plasiranog rivala. Međutim, srpski stručnjak ima adute u liku golmana Vladimira Stojkovića i napadača Milana Pavkova, koji je u prošlom kolu u pobedi nad Al Raedom (4:2) konačno prekinuo post i postigao svoj prvi gol u Saudijskoj Arabiji. Bio je to šesti uzastopni meč Al Fejhe bez poraza, ako računamo i nacionalni kup, u prvenstvu je u poslednjih pet kola zabeležila četiri pobede i jedan remi. Domaćin bi danas pobedom došao do prvog mesta na tabeli, pošto je novi tim Kristijana Ronalda Al Nasr odigrao 0:0 sa Al Šababom, pa Al Itihad sada zaostaje dva boda za njim. Poslednji put su se Al Fejha i Al Itihad sastali u aprilu prošle godine u Kupu Saudijske Arabije, tada je Rašovićev tim slavio sa 1:0, a kasnije i osvojio trofej.


tagovi

AzijaVuk RašovićVladimir StojkovićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara