(©Spartak Moscow twitter)
(©Spartak Moscow twitter)

Babić se vinuo u vazduh i pogodio na debiju: Spartak deklasirao Dinamo u kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 20:43

Kordoba pogurao Ivića i Krasnodar do prve pobede u grupnoj fazi...

Primarni zadatak nisu mu golovi, ali samo što je stigao, demonstrirao je Srđan Babić da će biti i te kako ozbiljan adut Spartaka kod prekida. Uložio je moskovski klub 5.000.000 evra za srpskog reprezentativca, a štoper počeo da se otplaćuje već na prvoj zvaničnoj utakmici. Bolji debi teško da je mogao da poželi.

Vinuo se u vazduh, spakovao loptu u mrežu i upisao prvenac u Rusiji. Doduše, ne u Premijer ligi, nego u ruskom kupu. Ali, pogodak nije ništa manje vredan, naprotiv, jer dao ga je Spartakovom velikom rivalu Dinamu - 4:1 (4:0).  

Izabrane vesti

Potučeni su moskovski plavo-beli u komšiluku, posle deset godina Spartak im je spakovao četiri gola. I to za poluvreme. Nemoćni su bili gosti, igrana je viktorija pred golom Igora Leščuka. Samo je bilo pitanje trenutka kada će kapitulirati i koliko puta.  

Aleksander Sobolev je u dva navrata poslao loptu iza leđa Leščuka, a u međuvremenu se upisao i srpski štoper. Hesus Medina je izveo slobodnjak - bio je to poprilično skraćen korner - pronašao je Srđana Babića, a doskorašnji član Almerije glavom zakucao loptu u mrežu.  

Do kraja prvog dela igre među strelce se upisao i Anton Zinkovski, da bi Spartak u nastavku povukao ručnu. Pobedu je imao u džepu, maksimalni učinak u grupnoj fazi Kupa Rusije je bio tu i Giljermo Abaskal je želeo na delu da vidi još neke drugopozivce, ali i sačuva ekipu za šampionat. Dinamo je to iskoristio da ublaži poraz.  

Moskovskim plavo-belima ne ide naruku ni to što je Krasnodar u poslednjim minutima uspeo da stigne do pobede u Nižnjem Novgorodu. Tim Vladimira Ivića je teškom mukom dobio Pari (1:0), a Džon Kordoba je pogurao Krasnodar do prve pobede u grupnoj fazi.


tagovi

Spartak MoskvaDinamo MoskvaKup RusijeSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara