Badamosi (©Starsport)
Badamosi (©Starsport)

Badamosi predvodi kvartet koji se izdvaja

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 09:39

Napadač Čukaričkog prvi strelac Mozzart Bet Superlige

Deset utakmica – devet golova. Ako je suditi po do sada odigranom delu Mozzart Bet Superlige, Čukarički je pogodio „za desetku“ u izboru špica za ovu sezonu.

Mohamed Badamosi je sa dva gola srušio Vojvodinu u derbiju 11. runde šampionata i sa devet pogodaka je izbio na prvo mesto liste strelaca. Kada se na to dodaju još dva gola na međunarodnoj sceni, onda je saldo napadača iz Gambije još ubedljiviji.

Izabrane vesti

I nije čudo što je sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević rekao da će Badamosi biti otkupljen od Kortrajka, pošto je trenutno na pozajmici iz belgijskog kluba.

U seriji je Badamosi, na tri poslednje utakmice prvenstva postigao je pet golova: dva protiv lučanske Mladosti, jedan protiv Radnika i dva protiv Vojvodine. Zbog toga je sada na čelu liste strelaca, ali trka se tek zahuktava...

Ako se u neku ruku od napadača Čukaričkog očekuje da bude pri vrhu tabele, jer Brđani igraju ofanzivni fudbal, onda za špica Mladosti iz Lučana nije baš tipično da se „gura“ među najefikasnijima u ligi.

Iskusni Milan Bojović, sada već živa legenda Mozzart Bet Superlige, bio je precizan osam puta ove sezone u prvenstvu na 11 odigranih utakmica. Jesu neki golovi bili s bele tačke, ali i oni se jednako broje kao i oni iz igre. Bojović je dogurao do kote od ukupno 97 golova u prvenstvu otkako je debitovao kao momčić, najbolji je strelac u istoriji naše lige. Tri gola ga dele od stotke i samo je pitanje vremena kada će je dostići.

Do sinoćnje utakmice sa Partizanom golgeter Mladosti iz Lučana je bio u seriji od sedam mečeva zaredom na kojima je postizao pogodak. Dodao je i dve asistencije. Ipak, serija je stala protiv crno-belih. Što ne znači da neće nova krenuti od sledećeg vikenda...

Rikardo Gomeš, zlatna kopačka iz prošle sezone, u dva koraka je došao do deobe drugog mesta sa osam golova. Sporo je krenuo u sezonu, isto kao Partizan, a na poslednja dva meča postigao je dva het-trika i došao do zbira od osam pogodaka. Ali, kada se na to dodaju golovi sa evropske scene, Rikardo već sada ima vrlo dobru sezonu sa 14 golova na 14 utakmica.

Kao što je Partizan proigrao, tako je i Rikardo uzjahao dobru formu i sada je samo pitanje da li će biti baš toliko efikasan kao u prošloj sezoni kada je, pogotovo u jesenjem delu, bio nezadrživ.

Kvartet najboljih, koji se izdvaj od ostatka lige, zatvara Nikola Štulić, koji je postigao sedam golova. I danas ga čeka meč sa Voždovcem, prilika da popravi saldo i popne se za koje mesto na listi strelaca.

Eksplodirao je mladi napadač Radničkog ove sezone, u odličnoj je formi, ali videćemo kako ga „vidi“ novi trener Nišlija Nenad Lalatović, koliko će njegov stil igre odgovarati golgeteru sa Čaira.

Iza kvarteta najboljih na listi strelaca idu Bibars Natho iz Partizana, Veljko Simić iz Vojvodine i Milan Pavkov, sada već bivši napadač Crvene zvezde sa pet golova. Zanimljivo je da iako su crveno-beli sa Marakani ubedljivo najefikasniji tim u ligi sa 29 golova, nemaju igrača u samom vrhu liste strelaca.

PO četiri gola dali su Andrija Majdevac (Novi Pazar), Osman Bukari (Crvena zvezda) i Andrija Radulović (Mladost GAT)...



tagovi

Rikardo GomešFK PartizanMohamed BadamosiČukaričkiMilan BojovićMladost LučaniNikola ŠtulićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara