Arsen Venger (@Reuters)
Arsen Venger (@Reuters)

Bajern 2013 ili Bajern 2020? Venger ima reč...

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.10.20. | 12:26

Da li je u pravu?

Čuveni trener Arsenala i jedan od najvećih stručnjaka na prelazu dva veka - Arsen Venger, kazao je kako je Bajern Minhen postao šampion Evrope između ostalog i zbog toga što su ostali timovi iz samog krema evropskog fudbala bili dosta slabi ove godine.

Francuz je potom u razgovoru za nemački Špigl uporedio dva poslednja tima Bajerna što su uzimala titulu prvaka Starog kontinenta...

Izabrane vesti

"Da li je ovaj Bajern najbolji u novijoj istoriji fudbala? Ne, mislim da čak nije ni najbolji tim Bajerna. Tim iz 2013. bio je bolji. Ne mislim da umanjim učinak ove ekipe, to je trenutno najbolji evropski tim, ali delom i zbog toga što ostali nisu bili na pravom nivou. Barselona je slaba, Real slab"...

Objasnio je Venger i razliku između dva šampionska Bajerna...

"Zvezde koje je imao tada i sada čine razliku. Lam, Riberi, Roben, Kros, Švajnštajger - bili su najbolji igrači Evrope na svojim pozicijama. Ne kažem da današnji sastav Bajerna neće dostići taj nivo, ali trenutno nije na njemu. Treba još dosta da rade".

O finalu Lige šampiona...

"Očekivao sam da će Bajern više patiti, pogotovo u drugom poluvremenu. Vrhunski klubovi i fudbaleri imaju odgovornost da fudbal pretvaraju u umetnost. A Bajern i PSŽ su upravo to radili", kazao je Venger.


tagovi

Arsen VengerBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara