Dominik Livaković (©Reuters)
Dominik Livaković (©Reuters)

Bajern krenuo po Livakovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 22:21

Golman Dinama mogao bi da naplati sjajne partije na Mundijalu

Nikada Dominik Livaković nije imao priliku da se oproba u inostranstvu, branio je isključivo za hrvatske klubove, ali bi posle sjajnih partija na Svetskom prvenstvu konačno mogao da napravi transfer u Evropu. I to ne u bilo koji klub, već ni manje ni više nego u – Bajern!

Daleko je posao od dogovorenog, zapravo, tek je u početnoj fazi, ali… Novinar nemačkog Skaja Florijan Pletenberg, specijalizovan za fudbalsko tržište, pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da je velikan iz Minhena uspostavio inicijalni kontakt sa zastupnicima čuvara mreže Dinama.

Izabrane vesti

Bajern je, podsetimo, u potrazi za golmanom pošto je Manuel Nojer krajem prošle nedelje na odmoru slomio nogu tokom skijanja i samim tim završio sezonu. Šampion Nemačke na raspolaganju ima dvojicu čuvara mreže u timu, Svena Ulrajha i Johanesa Šenka, s tim da nijedan nije dovoljno dobar u ovom trenutku da preuzme ulogu prvog golmana. Aleksander Nibel bi možda i mogao da odradi posao kao privremeno rešenje, ali ga je Bajern letos pozajmio Monaku i zaboravio da ostavi opciju da ga tokom sezone vrati.

I zato – Livaković. Prvi čovek Bajerna Oliver Kan prisustvovao je utakmici četvrtfinala Mundijala između Hrvatske i Brazila na kojoj je Livaković branio kao nikad ranije u karijeri, i mada su nemački mediji isprva odbacili mogućnost da ga Bavarci angažuju, očigledno je legendarni golman procenio da je Dominik dorastao izazovu Bajernove "jedinice".

Dokazao je uostalom hrvatski čuvar mreže na Mundijalu u Kataru da je spreman za veliku scenu. Pitanje je samo hoće li zagrebački klub uspeti da se opari kako obično ume, s obzirom na to da Livakoviću ugovor ističe za godinu i po dana. Ali kao što njegov klupski i reprezentativni saigrač Mislav Oršić reče posle utakmice sa Brazilom - ako ga sad ne prodaju neće nikada.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Dominik Livaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara