Danijel Perec
Danijel Perec

Bajern potragu za golmanom završio u Tel Avivu, u Izraelu tvrde - Manuel Nojer 2.0

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 10:18

Ni David Raja, ni David de Hea, ni Jasin Bunu, već - Danijel Perec

Bajern je završio još jedan posao, posle višenedeljne potrage pronašao je novog golmana. Priliku da brani boje nemačkog šampiona imaće Danijel Perec.

Nemački mediji javljaju da je sve dogovoreno. Minhenski gigant će Makabiju iz Tel Aviva platiti 5.000.000 evra fiksno plus bonuse, a izraelski čuvar mreže će potpisati ugovor na pet godina. Nekoliko kandidata figuriralo je za mesto novog (rezervnog) golmana Bajerna, na listi su bili još David Raja, David de Hea i Jasin Bunu, ali su se na Alijanc areni na kraju odlučili za najjeftiniju i najmanje poznatu opciju.

Izabrane vesti

Perec će u četvrtak odigrati poslednju utakmicu za Makabi protiv Celja u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije, te bi na lekarske preglede i potpis ugovora trebalo da stigne u petak. Već dve sezone je standardan na golu tima iz Tel Aviva, mada je pažnju na sebe skrenuo prvenstveno partijama na nekadašnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine na kojem je Izrael dogurao do polufinala kada ga je sa turnira izbacila Engleska (Perec nije branio u polufinalu zbog suspenzije).

U Izraelu pak uveravaju da se radi o kvalitetnom golmanu. Konkretno nekadašnji vezista Nirnberga i Ingolštata Almog Koen, sada u ulozi sportskog direktora Makabija iz Netanje nazvao ga je izraelskim Manuelom Nojerom!

"On je zaista veliki talenat, ima odličan refleks i dobro vlada kaznenim prostorom. Pratim ga tri-četiri godine – od tada je napravio veliki napredak. On je Manuel Nojer 2.0, izraelski Nojer", nahvalio je Koen sunarodnika.

Legendi Bajerna Lotaru Mateusu se međutim nije dopala ideja Bajerna da angažuje 23-godišnjeg Pereca.

"Izgleda da su pronašli 23-godišnjaka u Izraelu. On košta nekoliko miliona evra. Pitam se samo zašto Bajer nije mogao da promoviše golmana iz svog omladinskog pogona. Imali su mnogo talentovanih golmana u akademiji", rekao je Mateus.

Plan čelnika Bajerna je da Perecu dodele ulogu drugog golmana, iza Svena Ulrajha, dok se Manuel Nojer ne oporavi i ne vrati na gol. Tada bi Izraelac razvoj nastavio kao treća opcija, ali uz podršku dvojice iskusnijih kolega i trenera golmana Mihaelrehnera.


tagovi

Danijel PerecBajern MinhenLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara