Kejn, Musijala i Lajmer (©Reuters)
Kejn, Musijala i Lajmer (©Reuters)

Bajern se razgalio i 'osmicom' poručio Bajeru da se ne predaje, Gnabrijeva 'štikla' za špice

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 17:31

Het-trik Kejna, dve asistencije i gol Musijale; Lajpcig rutinski dobio Darmštat

Šanse da se Bajern na kraju sezone nađe ispred Bajer Leverkuzena mere se trenutno samo u promilima, mada ako se rekorder po broju titula konačno uzdigne i ustali formu, možda na kraju i budemo videli dramatičnu trku.

Posle gotovo nezapamćene krize u kojoj se našao bavarski gigant i pogotovo šamarčine od Bohuma, osećaju se znaci reakcije. Ekipa Tomasa Tuhela igra sve bolje, mada je činjenica da formu gradi na svom terenu i da problem ostaju gostovanja. To potvrđuje i onaj remi u Frajburgu.

Izabrane vesti

Bajern u međuvremenu uspeva da se digne psihički bar na Alijanc areni, pa je na pobede nad Lajpcigom i Lacijom stiglo i deklasiranje Majnca rezultatom 8:1 (3:1). Nema tu nikakve dileme, Bajern kada hoće – melje! I posle uništenja gostiju iz oblasti Rajne poslao je jasnu poruku Bajeru da se ne predaje i da će igrati za titulu dokle god teorija bude igrala nekakvu ulogu. Trenutno je sedam razlike, s tim da prvoplasirani tim Bundeslige ima utakmicu manje i u nedelju dočekuje Volfzburg, tako da je i dalje sve u rukama igrača Ćabija Alonsa.

Teško je sada iznositi velike zaključke, pogotovo jer treba videti kako će Bajern u nastavku sezone da izgleda kada ne igra pred svojom publikom, ali ovo bi lako mogla da bude prekretnica sezone za celu ekipu. Majnc jeste zreo za Cvajtu, ali u periodu kada se ozbiljno mučio da rutinira čak i najslabije rivale, Bajern je danas išao shodno tradiciji i ponovo razneo u paramparčad slabašni tim Boa Henriksena.

Još jedno popodne u Bundesligi obeležio je Hari Kejn! Engleski napad može da se podiči učinkom kakav se retko viđa, pošto mu je za 30 golova trebalo samo 25 ligaških utakmica! Protiv Majnca je stigao do svog četvrtog het-trika u sezoni i u tom pogledu nema mu ravnog, a čak osmi put uspeo je da postigne bar dva pogotka, po čemu je jedinstven u istoriji nemačkog šampionata. Asovi poput Uvea Zelera, Fridhelma Konecke i Tonija Polstera uspevali su u svojim debitantskim sezonama po sedam puta da budu dvostruki strelci. Kejnove golove pogledajte OVDE, OVDE i OVDE.

Kejn u svemu ovom nije ni sporan, jer ma koliko drugi podrugljivo gledali ka njemu i tome kako ga prati prokletstvo iz Totenhema, činjenica je da on svoj posao radi besprekorno i da su neki drugi ljudi zapravo problem.

To svakako nisu Džamal Musijala i Leon Gorecka, pošto su obojica ovog popodneva bili odlično raspoloženi za fudbal. Mladi ofanzivac je začinio ubedljiv trijumf sa dve asistencije, prvo Kejnu, onda i Tomasu Mileru, te golom koji mu je namestio engleski napadač. Gol pogledajte OVDE. Lepu rolu imao je i Gorecka. Posle skoro pet meseci nemački vezista ponovo je pogodio metu i to dva puta, prvo u 20. minutu zatim i poslednjim sekundama utakmice za konačnih 8:1. Golove pogledajte OVDE i OVDE. Na sve to namestio je Kejnov pogodak u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena, kao i gol o kojem će se pričati...

Jesu Kejn, Musijala i Gorecka uradili najveći deo posla, ali najlepši pogodak ovog popodneva dao je Serž Gnabri. Četiri minuta pošto je zamenio Leroja Sanea, nemački ofanzivac pokazao je izvanrednu snalažljivost pošto je Goreckinu dubinsku loptu zahvatio 'štiklom' van balansa i indisponiranom Robinu Zentneru protnuo istu kroz noge...

Od prvih taktova utakmice bilo je evidentno da Bajern želi što pre da završi posao. To se najbolje videlo posle tri gola za poluvreme, odnosno četiri za prvih 47 minuta. Nisu Tuhelovu ekipu omeli ni opravdano poništeni jedanaesterac nad Kejnom, ni prelep gol Nadijema Amirija sa gotovo 30 metara direktno iz slobodnog udarca. Bajern je izudarao Majnc kao džak i pokazao da i dalje ima brutalnu snagu koju može da demonstrira na svakoj utakmici do kraja i možda čak učini šampionsku trku zanimljivijom.

Lajpcig je opravdao ulogu apsolutnog favorit protiv Darmštata i slavio rezultatom 2:0 (1:0). Već u 3. minutu Tomas Išervud častio je domaćina autogolom koji je samo olakšao posao (gol pogledajte OVDE), da bi Kristof Baumgartner u 50. minutu iskoristio asistenciju Ksavera Šlagera kako bi stavio obe šape na tri bitna boda u trci za Ligu šampiona. Gol pogledajte OVDE.

Ludo je bilo u Menhengladbahu, gde je Keln dva puta vodio, pa jednom Borusija, ali je na kraju završeno rezultatom 3:3 (1:1).

Keln je stizao do 1:0 i 2:1 golovima Farida Alidua u 7. i 64. minutu, dok su Borusiju u život vraćali Frank Onorat i Robin Hak koji je blickrigom čak nakratko doveo Menš u vođstvo. Do kraja je Keln uspeo da izvuče zasluženi bod pošto je Damion Dauns u 79. minutu iskoristio lepu asistenciju Denisa Huseinbašića i pretvorio je u gol za 3:3.

BUNDESLIGA – 25. KOLO

Petak

Štutgart - Union Berlin 2:0 (1:0)

/Girasi 19, Firlih 65/

Subota

Augzburg – Hajdenhajm 1:0 (1:0)

/Hauveleuv 22/

Lajpcig – Darmštat 2:0 (1:0)

/Išervud 3, Baumgartner 50/

Borusija Menhengladbah – Keln 3:3 (1:1)

/Honorat 32, Hak 71, 73 – Alidu 7, 64, Dauns 79/

Bajern Minhen – Majnc 8:1 (3:1)

/Kejn 13, 45+7, 70, Gorecka 20, 90+2, Miler 47, Musijala 61, Gnabri 66 – Amiri 31/

18.30: (3,80) Verder (4,10) Borusija Dortmund (1,90)

Nedelja

15.30: (2,35) Bohum (3,50) Frajburg (3,15)

17.30: (2,10) Ajntraht Frankfurt (3,60) Hofenhajm (3,60)

19.30: (1,33) Bajer Leverkuzen (5,50) Volfzburg (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnTomas MilerLeon GoreckaBajern MinhenRB LajpcigRed Bul Lajpcig

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara